Monday, December 23, 2013

Julsagan 2013. 23: Prinsessan Tiara räddar julen

Illustratör: Kari Elisabeth Dahl

Prinsessan Tiara frågade vad detta hade med Jultomten att göra när hon mindes från det Ärkeängeln Isis berättat för henne där på båten. ”Jultomtens viktigaste uppgift är att sprida julglädje runtomkring världen och han är en viktig budbringare,” hade hon sagt.

”Den trollformeln som Trollet Maja läste upp då påverkade människor och djur i hela världen,” svarade Ärkeängeln Isis och fortsatte:

”Folk glömde bort vem dom var och man slarvade med hälsan och med hur man tänkte. Nu är tiden kommen att väcka själen och minnas för att förbättra sin hälsa och rensas, leva i mer klarhet och upplysthet.”

Prinsessan förstod fortfarande inte helt vad detta hade med Jultomten att göra och varför den dumma Draken Ponko önskade låsa in honom, när det dessutom fanns en utväg som hon själv gått genom där i grottan.

Ärkeängeln Isis fortsatte förklara: ” Det finns alltid en utväg, alltid en lösning, alltid ett hopp. Vägen blir till när man går den och universum finner alltid ut hur få det till på bästa sätt för alla parter. Jag önskar att den dumma Draken Ponko, som egentligen aldrig varit dum, att själv få lov att förklara detta för dig.”

Efter dessa ord skedde allt så fort. Prinsessan Tiara var tillbaka vid vattnet, Delfinen Fladdris väntade och simmade snabbt tillbaka med henne till det stället där Enhörningen Regnbåge var redo att ta henne vidare.

Prinsessan Tiara red på Enhörningen Regnbåges rygg och dom landade vid den stora ingången till gruvgångarna. Allt var bara lugnt och ingen dum drake syntes till. Från himlen hördes Örnen Örnis-Tioras skri som på avstånd.

Ärkeängeln Isis hade sagt åt henne att hon var trygg och skulle följa sitt hjärta, att nu var tiden kommen för att rädda världen. På Enhörningen Regnbåges rygg hade den stora Julklappssäcken hängt som Prinsessan nu höll i sina händer.

”Ta fram pulverpåsen,” hade Ärkeängeln Isis sagt när hon hoppat i vattnet till Delfinen Fladdris, ”du kommer att förstå vad den skall användas till”. Prinsessan tog fram den ur julklappssäcken och som väntade utan att helt veta vad som skulle ske.

När hon var djupt inne i sina tankar över allt som skett och allt som blivit sagt hördes ett vrål och himlen lystes upp av en eldsflamma. Prinsessan Tiara vaknade upp ur sina funderingar och såg att det var den dumma Draken Ponko som kom flygande.

Han var stor och såg arg ut, men Prinsessan Tiara tyckte plötsligt synd om honom då det kom ännu en eldsflamma och han siktade inte på något tänkte hon. Kan det vara så att han har hals brand och pulverpåsen är för att lindra den?

Prinsessan Tiara pratade via sina tankar och önskade Draken Ponko välkommen, sa att han var trygg hos henne,  att hon var tacksam över hans besök och välsignade honom. Så frågade hon vad som gjorde att han kidnappat Jultomten? samtidigt som hon höll fram pulverpåsen.

”Jag har väntat på dig du utvalda Prinsessa,” sa Draken Ponko. Kan du hjälpa mig att…

No comments:

Post a Comment