Wednesday, December 2, 2015

LUCKA 2 – 2015:


… Dom… fortsatte bagaren och stannade till innan han tog ett djupt andetag som för att samla tankarna.

Entroms satte sig ned bredvid stolen och startade dra i repet för att lossa knuten. Den satt inte så hårt och efter lite lirkande klarade bagaren Olof att komma loss.

- Tusen tack Entroms, sa Olof och harklade sig innan han fortsatte med en lite darrande röst. Dom var här, Broxisarna och ville ha tag på… Han tystnade igen, reste sig försiktigt och sträckte på sig.

Broxisarna kommer från ett annat polisdistrikt i rymden. Kapten Zeta Blackstroms hade länge önskat att dessa två polisdistrikt skulle slå sig ihop för att gemensamt jobba för en tryggare rymd. Broxisarna hade efter detta förslag startat bråka och tävla om vem som var bäst istället.  Det är vi som skall leda rymden! hade Entroms hört en gång på sina spaningsuppdrag.

Men varför i all världen hade dom kommit och attackerat snälla bagare Olof? tänkte Entroms. Det var då han kom på vad det kunde vara när han såg några honungskanderade nötter i kyldisken vid kassan på bageriet..

- Är dom ute efter det hemliga honungsvapen-receptet och kom hit för att höra om du visste om det? frågade Entroms med myndig röst.

Bagare Olof nickade och suckade djupt.
- Dom hotade med att komma tillbaka, sa han. Vad skall jag ta mig till? Jag är ju helt hjälplös och det är så mycket att ta sig av nu fram till jul.

Entroms försäkrade honom om att han skulle rapportera händelsen till sin chef, och att dom skulle ställa upp med vakter runt bageriet. Här skall det skärpas med övervakning hade han övertygat bagare Olof som tackade honom gång på gång.

Det hemliga honungsvapen receptet är något som Z-styrkan använt sig av i många år för att bekämpa brottslighet. Största ingrediensen är honung, men även annat som är hemligt och detta vapen när det skjuts mot brottslingar klibbar sig fast och gör så vapen kroknar. En annan magisk effekt är att det gör så att den som gör något dumt startar bli snäll, förändras till det bättre.

Eftersom detta är ett starkt vapen används det bara när det är helt nödvändigt. Det viktigaste är att lösa konflikter, bråk och andra dumheter genom att kommunicera och få förståelse för vad som faktiskt händer. Målet med detta ”vapen” är bara att hindra att det negativa sprider sig.

- Varför är honungsvapen receptet så hemligt när det gör så att dom dumma blir snälla? Jag har länge undrat över detta, frågade bagare Olof nu Entroms.

Entroms förklarade att Broxisarnas största mål med att få tag på detta hemliga recept är att förstöra det, att experimentera med det. Ledaren för Broxisarna tror nämligen att om man ändrar på receptet så kan det finnas möjligheter för att ta makten i universum.

- Just därför är det så viktigt att vi står samlade om detta att gemensamt göra rymden säker och trygg, utan våld eller annat negativt, sa Entroms.

- Ledaren för Broxisarna borde ju få en extra stor dos av honungsvapnet, mumlade bagare Olof för sig själv. Så att det blir en ändring en gång för alla!

Entroms hann inte svara på detta då…..

(Fortsättning följer i lucka 3, häng med!)




No comments:

Post a Comment