Sunday, December 11, 2016

Julsagan 2016 - Legenden om Snöprinsessan. Lucka 10:

Illustratör: Kari Elisabeth Dahl



- Den hemliga nedgången är precis när man kommer in i Tomtelandet, sa Nissen nu ivrigt. På höger sida startar en skog och där finns en stor gammal Cembra-tall, gå dit. 

- När ni håller fram nycklarna kommer Cembra-tallens magiska krafter att hjälpa er, ni behöver inte tänka bara tro på det som sker.

Nissen försäkrade sig om att Viola och Selma visste var den var, det gjorde dom eftersom det var nära där dom brukade hälsa på i Tomtelandet.

- Jultomten väntar er, ingen tid att förlora, skynda er nu! uppmanade Nissen.

Efter att ha sagt det klättrade han upp på skrivbordet via stolen, kröp ned i Julklapps säcken och försvann. Viola och Åsa tittade på varandra och undrade hur det hela gått till?

- Aj, sa Åsa när Viola nöp henne i armen. Varför gör du så där för?

- Jag undrar om jag drömmer, svarade Viola innan hon ropade aj själv då Åsa nöp henne i armen och kallade henne för knäppgök.

En stund senare satt dom på hästryggarna och red mot Tomtelandet. Dom hade tagit med sig Julklapps säcken, nycklarna och filten som skulle göra dom osynliga för Draken Smulan.

Innan dom kom fram till Tomtelandet hoppade dom av hästarna för att gå sista biten. Bäst att vi gör så hade Åsa sagt så vi inte drar till oss uppmärksamhet. 

Ingen drake syntes till, man kunde bara se månen och de gnistrande stjärnorna på himlen. Allt var tyst när dom kom fram till Cembra-tallen men då hördes ett vrål från himlen som lystes upp.

- Skynda dig, sa Viola, jag måste säga trollformeln.

Åsa svepte in dom i filten och Viola sa trollformeln. Draken Smulan närmade sig och var nu jättenära. Viola höll andan och darrade av rädsla, så stor den är tänkte hon. Tänk om jag kom ihåg fel?

Draken Smulan lyfte huvudet mot himlen och sprutade eld innan den fortsatte att flyga vidare och kvar stod Viola och Åsa darrande tätt intill varandra med filten över sig.

- Det fungerar sa Viola, när hon lugnat ned sig lite. Dags att ta fram nycklarna och möta Jultomten!

Åsa höll fram nycklarna mot den ståtliga Cembra-tallen, men inget hände. Hon gjorde det igen, men det hände fortfarande ingenting.

- Eftersom du är Snöprinsessan så pröva du, kanske det är bara du som kan öppna den magiska dörren, sa Åsa och gav Viola nycklarna.

Viola höll upp nycklarna mot Cembra tallen och då…

Fortsättning följer i Lucka 11, följ med dit!!

Julsagan är skriven av Stina och Åsa

No comments:

Post a Comment