Monday, December 5, 2016

Julsagan 2016 - Legenden om Snöprinsessan. Lucka 5:




Plötsligt hördes en liten duns bakom dom och när dom vände sig om fick dom se Jultomtens julklapps säck! Systrarna tittade på säcken, sen runtomkring sig men dom kunde inte se någon där. Det var lika tyst och stilla som då dom först kom.

- Vad konstigt, sa Viola, hur kom den hit? Kanske det är en ledtråd i den?

Åsa gick fram och tog upp säcken, såg i den och utropade att det bland annat låg en bok i den som hon snabbt fiskade upp. På bokpärmen kunde man läsa:
Legenden om Snöprinsessan

När Åsa öppnade boken föll ett papper ut med samma spretiga skrift som i brevet Viola fått. Viola tog upp det och startade läsa högt det som stod där.

Viola, du utvalda Snöprinsessa,
Välkommen till Tomtelandet! Tack för att du vill hjälpa till med att befria mig!
I denna bok finns det budskap till Dig hur du skall göra för att hjälpa mig rädda Julen.
Dra nu hem och läs denna bok, du kommer att förstå. Jag sänder bud med Enhörningen Bubblan när det är säkert för dig att komma nästa gång.
Du är väntad, och jag är så tacksam. Tack snälla!
Jultomten

Viola förstod inte. Var hon verkligen Snöprinsessan som i legenden? Men hur kan det vara mig tänkte hon? Jag är ju en Prinsessa, men Snöprinsessa? Det snurrade runt i huvudet på Viola med alla dessa frågor. 

- Nu rider vi hem och läser boken så kanske vi förstår mer, sa Åsa.

Väl hemma väntade middagen och systrarna tog upp med sina föräldrar det som skett och visade breven och boken. Till sin stora förvåning trodde dom på det som blev sagt och frågade bara om vad dom behövde hjälp med? Det visste dom inte ännu men tackade för stödet.

- Jag har alltid vetat att det var något speciellt med dig, sa Pappa Alexander vänd mot Viola. Då du föddes var det en massa stjärnor på himlen som föll som i ett stjärnregn. Redan som liten hade du magiska förmågor med snö, allt du gjorde med snö var otroligt, du kunde redan då bestämma och skapa med snö precis som Legenden säger. Jag har bara inte tänkt på det så innan, sa han tankfullt.

- Du är lika speciell Åsa, fortsatte Alexander att säga, du är klok och duktig och har flera magiska förmågor även du. Ingen är bättre än någon annan, det viktiga är att vi samarbetar och är här för varandra.

Rätt efter middagen satte sig systrarna på sängen till Viola och startade läsa i boken. Redan från starten kunde man läsa…

Fortsättning följer i Lucka 6, bli med dit!!

Julsagan är skriven av Stina och Åsa

No comments:

Post a Comment