Monday, December 5, 2016

Julsagan 2016 - Legenden om Snöprinsessan. Lucka 6:




Redan från starten kunde man läsa att Legenden om Snöprinsessan var en sann historia som skett för hundra år sedan. Enligt legenden skulle det komma en ny isprinsessa vart hundrade år, nästa gång är i 2016, sedan i 2116, 2216, 2316 och så vidare.

Viola och Åsa tittade på varandra, och Åsa läste högt det som stod där en gång till.

- Nästa gång är i 2016. Hon gjorde en konstpaus och fortsatte sen, Men, det är ju i år! Är det därför det varit lite extra vackra stjärnfall på himlen denna vintern, som att himlen berättat att något skulle ske. Tänk om det är du ändå, min egen lillasyster som är Snöprinsessan!

- Vi vet ju inte ännu, sa Viola otåligt, fortsätt att läs istället! Jag vill veta mera.

Åsa fortsatte att läsa och dom fick veta att den som har kraft över vatten och snö kan verkligen skapa magi. Det var många som var rädda att dom som mästrade detta kunde bli farliga, men få mästrar det och dom som gör dumma saker mister förmågan. Alla kan göra detta i utgångspunkt, men det är bara några få som är klar över det och Snöprinsessan har lite extra krafter.

Legenden berättar om systrarna Anna och Elsa, Åsa tittade upp på sin syster men sa inget och fortsatte läsa.

En trolldom förhäxade landet till evig vinter och Snöprinsessan Elsa försvinner. Den modiga Anna bestämmer sig för att leta efter sin syster Elsa, Snöprinsessan, och hjälpa henne bryta denna trolldom. Med sig på resan hade hon Kristoffer och hans ren Sven. Dom möter även en snögubbe med namn Olof som hjälper dom.

- Är det trolldom som gör att Jultomten är fångad och att draken flyger på himlen och sprutar eld? frågade Viola.

- Ja det kan det vara, svarade Åsa, men det kan ju även vara att det finns annan trolldom som Jultomten vill varna om utan att skrämma oss. Något är det ju och det står här något om ett stjärnfall här i legenden.

- När en stjärna faller ned till jorden kommer Snöprinsessan att vakna, fortsatte Åsa läsa, och hon kommer att rädda landet och julen.

Viola såg plötsligt lite rädd ut, tankarna snurrade i hennes huvud, hur skulle hon hjälpa till att bryta det som förtrollats? Är hon utvald som Snöprinsessan? Vad ska jag göra? Jag fattar ingenting, detta är bara för märkligt.

- Jag måste ha luft, jag måste ut! Viola sa det och sprang genom gången i Grottan till hallen, tog på sig sina skor och en jacka innan hon skyndade ut med Åsa tätt efter sig.

Ute var det en stjärnklar himmel och det glittrade i snön. När Viola och Åsa stannade fick dom se en trädgren på marken i snön som såg ut som en arm och en hand man kan använda till en snögubbe. 

Viola vände blicken mot himlen och en stjärna föll då hon och Åsa hörde...

Fortsättning följer i Lucka 7, bli med dit!!

Julsagan är skriven av Stina och Åsa


No comments:

Post a Comment