Translate

Sunday, December 5, 2010

Lucka 5

När Kalles ögon vant sig kände han igen sig var han var. Släden hade landat rätt vid sidan av den stora stenen mitt i skogen. Där kom det ljudet igen... Som ett litet gnisslande ljud ifrån stenen och en liten dörr öppnades. Kalles ögon blev stora då han såg Rimfrost sitt huvud kika försiktigt ut.

- Lutfisk och julbockar, där är du äntligen! Rimfrost kom genom den lilla dörren, han var jätteliten men startade växa framför Kalle till sin normala storlek. De mörka ögonen strålade av iver på honom och de svarta lockarna fick vita snöflingor i sig.

- Julgranskulor och glögg, fortsatte han, ingen tid måste förloras! Vi var tvungna att hämta dig med släden för att inte lämna några spår. Följ med nu! uppmanade Rimfrost och gick mot den öppna dörren.

-Men, men... stammade Kalle. Jag är ju stor, hur kommer jag in genom den lilla dörren?

Det verkade ju omöjligt tänkte Kalle. Rimfrost tände ett tomtebloss och mumlade några ord framför honom samtidigt som han viftade med tomteblosset. Det sprakade och lyste och i nästa sekund var både Kalle och Rimfrost små.

Rätt efter att de kommit in stängdes dörren bakom Kalle. Framför honom bredde en stor vacker gång ut sig med ljuskronor, marmorgolv och väggar. Levande ljus strålade från många platser och gav en trollsk, nästan overklig stämning. På bägge sidor gången såg Kalle dörrar.

Som genom ett trollslag öppnades ett par av dörrarna och ut strömmade Jultomtens närmaste hjälpare- smånissarna och kom emot dem. Kalle's ögon blev stora då ännu en dörr öppnades och ut kom...

No comments:

Post a Comment