Translate

Saturday, December 11, 2010

Lucka 10

.. en liten spegel som stod lutad mot väggen.. Den gungade lite som om nån precis ställt den där. Nu förstod Kalle vad det var som glittrade, det kom solkatter från spegeln som dansade runt i rummet. Där blinkade det till mitt i ansiktet på Kalle som blev bländad.

I nästa sekund stod Kalle mitt i rummet fullt påklädd med ytterkläder och mössa. Hur hade det gått till? for genom hans huvud. Han kom på sig själv att hålla den hemliga kompassen i ena handen och Staffan stalledräng's guldstjärna i andra handen. Något kändes i fickan och det var spegeln som nyss stått lutad mot väggen. Nu förstod Kalle ingenting, detta var ju äkta trolldom!

Rummet startade lysa upp av ett gulvitt ljus och ännu en gång såg Kalle ängeln komma emot sig, denna gång med brevet i handen. När hon höll fram det skimrande pappret mot honom och vände på det såg Kalle att det var en karta på baksidan, olik alla han haft som orienterare. Det var tydligt att det var denna som Rimfrost menat skulle hjälpa honom finna Jultomten i den hemliga gången. Han skulle orientera och inte ge sig innan han hittade självaste Jultomten tänkte han.

- Nu är tiden kommen att du skall ge dig av på ditt uppdrag, sa ängeln med mild röst och fortsatte, Kom ihåg att jag alltid är med dig. Du behöver bara kalla på mig så är jag där och hjälper dig.

Det knackade på fönstret och Kalle fick syn på snögubben igen som höll upp ljuslyktan. De svarta kolbitarna till ögon lyste av förväntan, han var verkligen ivrig tänkte Kalle och öppnade fönstret.
Snögubben kom bort till honom och sa:
- Släden med provianten väntar dig. När du satt dig i den så ta fram den magiska kompassen så sköter det sig själv. Väl framme håller du fram guldstjärnan så kommer du in i den hemliga gången. Väl inne i gången, använd kartan och orientera dig fram. Har du frågor så fråga spegeln.

Mer hann inte snögubben säga innan Kalle var på väg ut genom rummet och upp i släden. Den stod stilla, inget hände på en gång. Hm tänkte Kalle och tog fram den magiska kompassen. Fortsatt hände ingenting...

Det gick upp ett ljus för Kalle som försiktigt prövade be den magiska kompassen att leda väg till den hemliga gången. Direkt efter han avslutat sin önskning satte släden igång med en rivstart. Allt gick hissnande fort, det for snökristaller i full fart om honom och sprakade runt släden.

Väl uppe i luften märkte Kalle att han inte satt ensam i släden. Där var ju även...

No comments:

Post a Comment