Translate

Monday, December 6, 2010

Lucka 6

Självaste Tomte-Mor... Hon gick lite framåtböjd och med tveksamma steg, man kunde se att hon var orolig. Sorlet från alla smånissarna stannade upp och det blev jättetyst i korridoren. Endast fotstegen till Tomte-Mor hördes och det var som en spänd förväntan på vad hon skulle säga.

Ett levane ljus sprakade högt och Tomte-Mor stannade till bara en kort bit ifrån Kalle och Rimfrost, suckade djupt och med darrande röst började säga försiktigt:
- Välkommen Kalle, så trevligt att få se dig igen. Tråkigt bara att det måste bli på detta viset.. Hennes röst tystnade och hon torkade försiktigt bort en tår ur ena ögonvrån.

- Min man Jultomten har råkat i knipa, han försvann då han skulle hämta en trollformel och något att ordna den nya julklapp säcken med. Han sa han skulle gå via den hemliga ingången genom stubben och efter det har han varit försvunnen. Inte ens jag vet var den är mer än den karta jag sände bud till dig med hjälp av Rimfrost.

Tomte-Mor tystnade ännu en gång. Rimfrost var raskt framme vid Tomte-Mor och la en lurvig trolltass på hennes arm. Smånissarna ställde sig nära henne och en höll fram en näsduk som Tomte-Mor tacksamt tog emot.

Nu förstod Kalle vad det var för märkligt han inte kom på från starten, inget var ju julpyntat och inga juldofter fanns där heller. Så märkligt, de hade ju kommit till andra advent trots allt.

- Snölyktor och julgransfötter, sa plötsligt Rimfrost, vi får inte glömma att Kalle är duktig på att orientera, och han kommer att leda oss till Jultomten!

Allas blickar vände sig hoppfullt mot Kalle som nöp sig i armen ännu en gång. Aj! tänkte han det gjore ont, han var ännu vaken.

- Jag.. jag ska... stammade Kalle när han nu förstod vad som förväntades av honom. Han skulle inte bara bli tvungen att hjälpa till att finna Jultomten. Han skulle rädda julen!
- Jag skall göra mitt bästa, fortsatte Kalle och undrade hur det skulle gå till..

Tomte-Mor gav till en lättnadens suck, fick nytt lyster i ögonen och kinderna glödde lite mer.
- Som hjälp på vägen sänder vi med den magiska kompassen, den Jultomten har då han delar ut alla julklapparna, sa hon och uppmanade en av smånissarna att hämta skrinet.

Innan Kalle hann blinka nästan var smånissen tillbaka stolt bärande ett skrin. I tillägg till skrinet bar han även på...

No comments:

Post a Comment