Translate

Sunday, December 12, 2010

Lucka 11

.. självaste Rimfrost som satt och höll hårt i något som liknade en julklapps säck... Han blundade hårt och höll i säcken som om det gällde livet. Inte konstigt tänkte Kalle för det kittlade i magen på honom själv av slädens höga fart, och det yrde snökristaller och blinkande ljus som runt dem.

- Nyårsraketer och julbord... kom det svagt från Rimfrost. Jag förstår inte hur Jultomten vågar åka runt hela världen till alla barn i denna... Längre hann han inte eftersom de gjorde en störtdykning och landade mjukt ett eller annat ställe inne i den mörka skogen.

Det blev helt tyst och ljuset dämpades till det var helt mörkt om dem. Kalle tog fram ficklampan och lyste lite försiktigt runt sig. Det stod några höga träd, och granar runt dem, men på sin högra sida var det en stor stubbe. Det blinkade som til plötsligt från den och både Kalle och Rimfrost tittade uppmärksamt på den.

- Det måste vara här ingången är nånstans, sa Kalle till Rimfrost som nickade försiktigt. Han var fortfarande lite åksjuk efter slädfärden och tacksam över att få sitta stilla en stund.

- Julklapps papper och ischocklad, sa Rimfrost efter en liten stund, vi måste ta med Jultomtens nödproviant säck! Allt vi behöver finns i denna säck, fortsatte han ivrigt och stolt, vi behöver bara tänka och önska det vi verkligen behöver så är det där.

Kalles ögon blev stora igen när Rimfrost sa en önkning högt, stoppade ned handen och fiskade upp det han bett om.
- Men, protesterade Kalle, du kom ju med säcken och kunde veta att det var med. Det är ju fusk isåfall!

Rimfrost ögon glödde till lite sårat och han bad Kalle om att göra detsamma och det gick Kalle med på. Han suckade lite och bad om ett par nya batterier till sin ficklampa, stoppade ned handen och... det fanns faktiskt en förpackning med två batterier til hans ficklampa där! Otroligt tänkte Kalle som nu stod och gapade förvånat.

- Filipin och julgransglitter, sa Rimfrost. Hur tror du annars Jultomten fraktar alla julklappar till alla barn i hela världen? utbrast han vidare. Se på släden, så mycket plats finns inte!

Det var ju Kalle tvungen att hålla med om. Detta var verkligen magi och helt lysande tänkte Kalle.

Igen blinkade det till ifrån stubben och Kalle och Rimfrost klättrade ur släden och närmade sig den. Kalle gick först med ficklampan som lyste vägen med Rimfrost tätt bakom sig.
Bakom dem kom plötsligt ett par knakande ljud, det blev tyst och så kom det ljudet igen men närmare denna gång.

- Vänta på mig! Hördes en välbekant stämma ropa. Vänta!

Vem kunde veta att de var där mitt inne i skogen denna natt tänkte Kalle. Knakandet kom närmare och de fick se...

No comments:

Post a Comment