Translate

Wednesday, December 1, 2010

Lucka 1

Fortfarande var det tidigt, alla i huset verkar sova tänkte Kalle medan han låg klarvaken i sin säng. Konstigt att man alltid vaknade så tidigt på lördagar, kanske för att det är så tyst i huset funderade han vidare på.

Plötsligt lyste rummet upp av några klara ljusstrålar ifrån fönstret. Kalle satte sig raskt och förvånat upp i sängen. Hans fönster låg vänt mot skogen, vad var det som kunde lysa så klart därifrån? Ljuset försvann lika fort som det kom så Kalle var tvungen tända sänglampan för att se. Rummet var mörkt igen, men han hörde ett ljud han inte kunde komma på vad det var. Det kom från utanför fönstret.

'Hm'.. sa Kalle högt för sig själv. 'Det var då märkligt!' Han hann nästan inte säga det innan ljusskenet kom in igenom fönstret igen. Det var starkt, klart och var en blandning av gulvitt ljus. Lika fort försvann det igen. Kalle hoppade ur sängen och sprang till fönstret och tittade ut. En ljusglimt försvann in mellan två trädstammar och in i den mörka skogen.

När hans ögon vant sig vid mörkret fick han se att ett brev satt inkilat mellan fönsterrutorna. Det var det han måste ha hört, den lilla skrapningen då någon kilade in brevet. Men konstigt att det inte syntes några fotspår tänkte han och öppnade försiktigt fönstret på glänt. Den kyliga luften virvlade in och han tog tag i kuvertet med darrande fingrar. Det stod med spretiga bokstäver: Endast till Kalle Blom....

4 comments: