Translate

Tuesday, December 7, 2010

Lucka 7

.. en guldstjärna på en pinne, precis som en trollstav. Smånissen bugade sig och överräckte detta till Tomte-Mor som log varmt.

- I tillägg till den magiska kompassen, sa hon och vände sig mot Kalle, vill vi att du skall ha självaste trollstaven till Staffan Stalledräng. Den kommer att hjälpa dig lysa upp vägen i den hemliga gången när du funnit den och beskydda dig hela vägen.

- Senapsill och julklappar, fortsatte Rimfrost, kom ihåg att 'Stjärnan från Betlehem leder ej bort men hem'. Vi fann ledtråden i släden då vi startade leta efter Jultomten, den som vi gav dig, så någon vet var han är! Rimfrost veckade sin panna och såg med ens bekymrad ut.

Kalle drog fram brevet och fann fram pappret med ledtråden och läste högt:
'Stjärnan från Betlehem
visar dem leden
fram genom hindrande
jordiska fängsel
hän till det glindrande
lustgårdens stängsel.'


Hans panna veckades lite och han tänkte hårt. Gåtor och rebusar var något han tyckte om, det med att klura ut svar var han bra på så efter lite betänkningstid fortsatte han att säga:

- Glindra är ju ett gammalt svenskt ord för att lysa, tindra, skina. Något hindrar något annat från att komma fram av glädje, lycka och längtan. Som att något eller någon- i detta tillfälle självaste Jultomten, är tagen till fånga av någon/några som verkar vänta på att något skall starta skina, lysa, ske? Hm, mumlade Kalle nu ännu mer fundersamt.

- Om någon håller Jultomten fångad så borde det ju kommit ett krav vad den/ de vill av oss. Tror ni inte det? Eller är det någon som önskar att visa att för att uppleva något possitivt så måste man göra en insats?...

Smånissarna startade att prata om varandra och ljudnivån steg tills Kalle inte hörde vad han själv tänkte. I nästa sekund blev allt svart runt honom... När han vaknade låg han på golvet i sitt pojkrum. Han måste ha drömt allt och gått i sömnen tänkte han och suckade. Det hade varit så verkligt!

- Du svimmade visst när locket till den magiska kompassen öppnades, hördes en viskande röst bakom honom.

Med ens var Kalle klarvaken igen, vände sig försiktigt om och fick syn på...

No comments:

Post a Comment