Translate

Thursday, December 24, 2015

LUCKA 24 – 2015:



… självaste Tomtemor som klättrade upp genom golvluckan.

- Han mår bättre nu, jag tror det skall gå bra det här, sa hon när hon såg dom. Det var kritiskt en stund men nu har det gått några dagar som han inte haft feber så det blir jul i år igen, fortsatte hon.

Tomtemor fick se den öppna dörren, alla poliser, hundar och sa att det var bra dom kunde komma allihopa, för det var något hon ville säga till dom ansvariga.

Entroms, Kapten Zeta Blackstroms, Hanska Muski och Brokiolus gick in i bikupan och dom andra fick vänligen gå ut, som dom också gjorde.

- När min man Jultomten blev sjuk igen visste jag inte mitt arma råd hur jag skulle hantera allt som skulle ske inför julen. Jag tänkte det var klokt att vara nära biodlingen med tillgång till honung som har medicinsk effekt, så jag fick fört Jultomten hit i släden som står parkerad en bit bort.

Poliserna tittade på varandra och undrade varför i fridens namn dom var nedlåsta i källaren i bikupan? Tomtemor svarade att det var dom inte, det finns en hemlig gång under jorden och därifrån hade dom kommit ned genom en ingång i ett träd längre in i skogen.

- Jultomten har länge varit bekymrad för att inte polis-distrikten velat samarbeta, och har samtalat med dom exkluderade poliserna hur få det till. Dom sökte upp min man efter att dom blivit feltolkade och aldrig fått förklarat sig, sa Tomtemor och suckade. Ett sånt elände!

Eftersom Lekinia, Trobiana, Virola och Briktora var rätt utanför bikupan beordrade Hanska Muski att dom skulle komma in i bikupan. Bronkiolus gick ut och hämtade dom.

Under tiden hördes nåt knarra och det var trappan under golvluckan som knarrade. Upp kom en lite blek Jultomte med luvan på sned och han hade lite rosa kinder. Tomtemor fick förklarat vad som skett och varit sagt medans dom 4 poliserna fördes in i bikupan.

Jultomten tog till ordet och sa att det var ting han önskade att berätta själv.

- Jag har länge fått hjälp av biodlare Thomas med honung och honungsprodukter. Jag hade inte varit så bra om det inte var för hans hjälp under flera år, sa han, men denna gång när jag blev sjuk så kunde jag inte vara hemma.

- Lekinia, Trobiana, Virola och Briktora har flertalet gånger fraktat honung till mig och det var under en sådan hjälpaktion som jag kallar det, som dom blev tagna vid honungsplaneten och det uppstod felaktiga rykten. Nu vill jag dom skall rentvättas.

Poliserna tittade på varandra och dom 4 poliserna nickade tacksamt mot Jultomten. Entroms gick fram och undrade varför det var nödvändigt med hotbrev, att attackera bagare Olof och att ta post och brevsäckar från Postkontoret?

- Jag bad dom att hämta julpaketen och önskelistorna, svarade Jultomten, och komma och lämna det till mig. Eftersom jag var så dålig att jag inte kunde ordna med detta hemifrån som vanligt, förklarade han, så löste jag det på detta viset.

- Mitt önskemål är alltid att glädja barnen och det kommer jag också att göra, fortsatte han.

Tomtemor tog nu till ordet och sa:
- Vi blev eniga om att väcka uppmärksamhet för att saken skulle tas allvarligt, samtidigt var det viktigt att inte skrämma någon. Jag vet inte hur jag skall tacka er! sa hon vänd till de 4  fasttagna, poliserna. Ni har verkligen ställt upp för Jultomten och världens barn!

Det uppstod en liten paus innan Tomtemor fortsatte:
- Eftersom Jultomten varit sjuk till och från i flera år ville vi inte säga något och göra någon orolig, därför behövde vi hjälp med allt detta och nu är tiden kommen för att Lekinia, Trobiana, Virola och Briktora skall rentvättas.

Lekinia, Trobiana, Virola och Briktora sa att dom inte velat bryta det löftet med Jultomten att inte tala om hur det låg till. I tillägg hade dom även hjälpt de sjuka barnen som Jultomten tagit sig av även denna jul.

Det var därför som dom bett om att få Julmat till stället Jultomten befinner sig på från julfesten, så att dom kunde ge till dom sjuka barn och äldre som inte kunde ta sig till festlokalen.

Dom förklarade i tur och ordning vad dom gjort, vilka missförstånd som uppstått och att dom inte alltid kunnat svara vad dom gjorde för att inte utlämna dom som var i nöd. Att deras mission alltid varit att göra rymden trygg.

När alla 4 förklarat sig med de frågor som Entroms, Kaptenen, Hanska Muski och Bronkiolus hade utbröt Entroms:

- Ni är ju som Santa Lucia, som Robin Hood, och som de tre musketörerna som önskade hjälpa de fattiga och sjuka och som alltid verkade för det goda.

Hanska Muski tog till ordet och tackade för alla upplysningar, för nu satte dom det i perspektiv.

- Låt oss gemensamt dra till julfesten och sända bud med mat så att det kan delas ut till dom som inte kan ta sig dit, det är min order! sa Hanska Muski myndigt. Så får vi se på hur lösa detta i tiden framöver, det är ju trots allt jul!

Bronkiolus höll med och tackade för att även hans polis-distrikt var inkluderad i saken och festen. Jultomten hade inte tid sa han eftersom han skulle förbereda sig att dra runt planeterna med alla paket.

Plötsligt knackade det på dörren och…

(Fortsättning följer i lucka 25, häng med!)

Wednesday, December 23, 2015

LUCKA 23 – 2015:


… såg han att dörren till bikupan var öppen, den vaktades av de två hundarna till Emil. Inne var det stilla, nästan lite kusligt stilla tänkte Entroms och gick förbi hundarna och in med Alicia fortfarande på sin rygg.

Mycket riktigt var Emil inne och höll fast en av Broxisarna. Strax efteråt kom den specialutsända polisstyrkan fram och tog över. Dom undrade var dom andra 3 var?

- Vi ger oss! hördes en kvinnostämma ropa utanför dörren och hundarna startade morra när dom vittrade den doften som dom markerat varje gång de passerat bikupan.

Det var tre kvinnor som kom gående och när hundarna attackerade flög den ena upp och Emil fick hindrat att dom gjorde mer än bara markerade. Eftersom Broxisarna kan flyga förstod dom att det var den andra polisen därifrån.

Kapten Zeta Blackstroms kom en liten stund senare tillsammans med Hanska Muski och Bronkiolus. Tätt efter kom biodlare Thomas med sin sambo Annica som hjälpt polisen med änglalägg, även Åsa som lagt korten och övat sig var med.

- Var har ni gömt Jultomten och varför har ni kidnappat honom, frågade Kapten Zeta Blackstroms dom tillfångatagna exkluderade poliserna.

Det uppstod en tystnad och från himlen kom det en grupp änglar som dalade ned i närheten och lyste upp där dom stod. Rudolf med röda mulen kom springande och bromsade en bit ifrån bikupan när han såg hundarna.

- Lekinia, Trobiana, Virola och Briktora, var finns Jultomten? Det är ju ändå Julafton imorgon och vi måste tänka på barnen! sa Kapten Zeta Blackstroms.

Det hördes nu kraftiga dunkningar inifrån Bikupan, Kaptenen och Entroms gick in.

- Vad konstigt, sa Alicia som fortfarande satt på Entroms rygg, det låter som att det kommer från golvet under mattan där i hörnet.

Kaptenen gick dit och drog undan mattan och fick syn på en golvlucka med ett stort nyckelhål i. 

Han drog fram den nyckel som dom hittat i Jultomtens luva som dom fått som ledtråd, stack den i nyckelhålet och vred om. Den passade faktiskt!

Sakta öppnade Kaptenen golvluckan och upp stack huvudet av…

(Fortsättning följer i lucka 24, häng med!)

Tuesday, December 22, 2015

LUCKA 22 – 2015:



… informera biodlare Thomas att vi utreder en kidnappnings sak. Spåren i de nya upplysningarna leder till huset som liknar en bikupa, där även hundförare Emils hundar markerat flera gånger.

Entroms berättade för Kaptenen att just nu höll Thomas ett föredrag på skolan där han själv informerat en del, så han skulle göra det så fort föredraget var färdigt.

- Minns du när vi skulle sätta på en radiosändare på Rudolf med röda mulen? frågade Entroms. Då lät det som en knackning från det huset som liknar en bikupa. Kan det vara så att Jultomten varit där hela tiden?

Kaptenen mindes detta och bad Entroms ställa frågor till Thomas för att eventuellt få nya upplysningar som kan lösa saken. Det lovade Entroms som gick tillbaka in och hörde på resten av föredraget.

Efter föredraget följde Entroms med Thomas och fick berättat i korta ordalag om att Jultomten är kidnappad, om de efterlysta exkluderade poliserna och att det var misstankar om någon som uppehöll sig i huset som liknar en bikupa.

- Jag var inne i den bikupan senast i morse, sa Thomas, för där förvarar jag vaxmellanväggar, och jag behövde några till mitt föredrag. Så det är inte något hemligt gömställe, så konstigt att hundarna markerar där.

- Det knackar ibland, fortsatte Thomas säga, det har även jag hört men det är vanligt att det låter om gamla träbyggnader, sa han.

Thomas lovade hålla ögon och öron öppna och rapportera om han såg något ovanligt, men nåt kidnappningsställe var det inte. Entroms fick vara med in i den byggnaden när dom kommit fram till biodlingen och såg själv att ingen var där.

På väg ut genom dörren tänkte Entroms att det var konstigt att det markerades på ett ställe som stod öppet. Han hade även reagerat på att en golvmatta låg lite slarvigt mot ena hörnet men inte tänkt så mycket på det.

Efter att ha besökt bigården, samtalat med biodlare Thomas, undersökt huset med den speciella doften och rapporterat till Kaptenen, så flög Entroms hem för att förbereda sin flygshow senare på kvällen.

Det var som vanligt många på plats på den stora julfesten där julen skulle firas in. Där fanns uppklädda vuxna, lekande barn, det var jul pyntat, julklappar låg i en stor hög under en gran, där fanns tända levande honungsljus vars lågor fladdrade, änglar och tomtenissar och luciatåget med Alicia.

Dom hade gjort iordning en matserveringsplats och alla hade bidragit med att ta med något. Prina Blackstroms, frun till Kapten Zeta Blackstroms hade tagit med sig honungsglaserade julrevbensspjäll och det vattnades i munnen på Entroms av den goda doften.

Julmusik spelades och stämningen var på topp. Denna julfest var mycket uppskattad av alla på Plontus planeten.

- Entroms, ropade Stroffi och kom springande fram till honom. Det skall bli så spännande med din flygshow! Jag tycker om när du gör loopen med tomteblossen, det glittrar så coolt, utbrast dottern till Kapten Zeta Blackstroms.

- Vad roligt att se dig här! svarade Entroms henne. Kanske jag kan få flyga hem dig efter julfesten? sa han och Stroffi jublade åt detta.

Som vanligt skulle festen starta med att Luciatåget gick en runda och efteråt skulle Entroms börja sin flygshow med att flyga ett par varv med Lucian som symboliserade att ljuset och glädjen kom i den mörka december tillbaka till Plontus planeten.

Det släcktes ned i lokalen och Luciatåget gjorde sin entré sjungande Sankta Lucia sången med Alicia som årets Ljusdrottning i spetsen. Dom gick fram opp upp på en liten scen där dom fortsatte sjunga verkligen vackert många traditionella Luciasånger.

Efter att dom gick ut var det en andäktig stämning i den stora festlokalen och Entroms väntade på att starta sin flygshow med Ljusdrottningen Alicia. Det skulle föregå utomhus och alla förflyttade sig dit.

- Varsågod att sitt upp, sa Entroms till den förväntningsfulla Alicia. Jag lovar att flyga lugnt och sakta, så inte ljusen i luciakronan slocknar, sa han.

Alicia tackade för det och tände ett par tomtebloss precis innan dom startade flyga. Det blev så effektfullt och applåderna bröt ut. Det kittlade i Alicias mage där dom flög och hon skrattade befriande.

När dom kommit rätt högt upp i luften ringde bollen på Entroms vänstra öra och han var tvungen att svara då det var hans nödrop som alarmerade.

- Flyg genast till biodlingen, uppmanade Kapten Zeta Blackstroms. Hundförare Emil har fångat en av Broxisarna och behöver förstärkning, så jag sänder en specialstyrka dit. Flyg dit och hjälp honom så länge.

Entroms kunde inte annat än att lyda och startade flyga mot biodlingen så fort att ljusen i ljuskronan slocknade. 

Väl framme… 

(Fortsättning följer i lucka 23, häng med!)

Monday, December 21, 2015

LUCKA 21 – 2015:



... att han lovat hämta sin flygshows kostym hos syslöjdlärare Monica på skolan. Lika bra att göra det nu i starten av dagen tänkte han innan lektionerna startat.

Kostymen hade stjärnor på manteln och ett hjärta som hängde från halsbandet, så när Entroms såg hjärtat blev han påmind om kostymen och flög fort till skolan.

På skolgården lekte många barn med snö. Några barn höll på att göra en snögubbe och andra olika snölyktor. Han hälsade på dom innan han snabbade sig in och gick mot syslöjdsalen där han mötte syslöjdlärare Monica.

- God morgon Entroms, sa Monica morgonpiggt där hon satt med en kopp kaffe i handen och studerade dagens schema. En sån tur du kom nu, för kostymen är färdig, sa hon och gick och hämtade den.

- Jag fick lagat den på ett par ställen så nu är den nästan som ny. Jag har tvättat den med, så hon och la kostymen i den väska han alltid bar med sig.

Entroms tackade för hjälpen, han var verkligen glad för att Monica kunnat hjälpa honom. I det han sa det ringde det in och man hörde hur alla barn kom in. Det smälldes i dörrar, pratades, fnittrades när springande barn fyllde upp skolan.

Monica frågade om Entroms ville delta på föredraget som biodlare Thomas skulle ha om viktigheten av bi och honung, han kanske kunde bidra med lite information samtidigt? Det ville Entroms gärna.

Dom följdes åt och gick till den stora aulan där eleverna skulle samlas för detta föredrag. Framme på scenen hade biodlare Thomas ställt fram vaxkakor, honungsburkar, bivaxljus, vaxmellanväggar och en blomma.

Thomas presenterade sig, och hur viktigt det var med både bin och honung. Bina hjälper till med att pollinera blommor och träd som gör så vi får syre som vi kan andas med.

- Det finns olika typer av bin, fortsatte Thomas berätta. Vi har Drottning, Drönare och Arbetsbin som på slutet av sina liv samlar in honung.

- Visste ni att det behövs nektar från 5 miljoner blommor till 1 kilo honung? sa Thomas och många barn skakade på huvudet, några sa oj, andra sa nej.

- Inte så konstigt att det heter arbetsbin, sa han och barnen skrattade.

- Behandlingar av sjukdomar och krämpor med produkter från bisamhället heter Apiterapi. Honung har visat sig i forskning vara lika effektivt som penicillin och kan förebygga många infektioner. Det vill säga är honung är inte bara gott, det har medicinska egenskaper.

Thomas fortsatte att berätta om bisamhället och alla dess produkter. Barnen fick även med sig en broschyr med information om det han pratade om, en länk till en sida med mer information och hans kontaktuppgifter.

Många av barnen kände ju Thomas då dom brukade handla honung, godis och andra produkter direkt av honom.

Entroms fick berätta lite om hur dom bekämpar brottslighet med hjälp av rymdpolisernas honungs recept som är hemligt.

- Det gör så att vapen kroknar när det skjuts på brottslingar, förklarade Entroms. Det gör även att dom som är dumma blir snälla när dom får det på sig. Det kan jämföras med en larv som går genom en process och blir en vacker fjäril.

- Eftersom detta är ett starkt vapen används det bara när det är helt nödvändigt, fortsatte Entroms berätta. Det viktigaste är att lösa konflikter, bråk och andra dumheter genom att kommunicera och få förståelse för vad som faktiskt händer. Målet med detta ”vapen” är bara att hindra att det negativa sprider sig.

Mer hann inte Entroms säga innan det startade ringa i bollen på hans vänstra öra och han gick ut för att svara.

- Polishund Entroms till din tjänst, vad kan jag hjälpa till med?

Kapten Zeta Blackstroms röst hördes:
- Vi har fått nya upplysningar i saken, var snäll och…

(Fortsättning följer i lucka 22, häng med!)

Sunday, December 20, 2015

LUCKA 20 – 2015:



… snöade det på Plontus planeten. Allt var så stilla och fredligt och det såg ut som från ett äkta julkort när dom gått ur rymdskeppet och startat gå till bak-rummet på bageriet.

Ljusstakar sken upp i fönstren och det kom vita snöflingor dalande ned från skyn där dom gick. Julhandeln var i full gång och det var köer i en del affärer av folk som handlade julklappar, godis, mat och vad dom nu handlade.

- Tänk att det snart är julafton, sa Entroms, vi får inte glömma bort det i allt. Imorgon är det julfest och det lite försenade luciafirandet med min flyguppvisning.

- Det påminner mig om att kommunen ansökt om tillstånd för att skjuta upp raketer och ha sitt årliga fyrverkeri under julfesten, sa Kapten Zeta Blackstroms. Naturligtvis skall vi ha det så jag får bara få stämplat papperet att det är godkänt och faxa över.

På bageriets bak-rum väntade bland annat hundförare Emil och dom andra poliserna på sista nytt. Kaptenen informerade och delade in poliserna i olika grupper.

En grupp skulle söka information om Lekinia och Trobiana. En grupp skulle söka information om Virola och Briktora. Hundföraren Emil skulle fortsätta söka med hundarna efter spår på var dom kunde gömma sig. Några skulle vakta utanför Postkontoret, och andra vakta runt Bageriet.

- Har alla klart för sig vad dom skall göra nu? frågade Kaptenen innan han avslutade informationsmötet och alla poliserna svarade ja.

- Kom ihåg, våran mission är att lösa alla konflikter utan våld, och nu är det extra viktigt att finna dessa exkluderade poliser och höra vad dom har att säga. Trots allt är Jultomten kidnappad och vi måste komma fram till en fredlig lösning.

- Kom även ihåg, sa Entroms, att Broxisarna kan flyga, så det är viktigt att inte överse något. Var rädda om varandra där ute, la han till innan mötet avslutades.

Eftersom det redan var kväll drog Entroms och Kaptenen hem. Entroms skulle sova inför sin nattliga runda och Kaptenen skulle hem till sin familj.

Det var lugnt i rymden och poliserna gjorde sina utredningar och byttes av i skift. Efter att ha sovit och ätit drog Entroms på sin nattliga runda och han hade inget att rapportera från den.

Stjärnorna glittrade så vackert från himlen och snön gnistrade där den låg så vit och fin som ett täcke över världen. Nu snöade det inte längre och soluppgången var vacker med rosa skyar på isblå himmel.

- Entroms! hördes en kvinnostämma ropa när han närmade sig bageriet. Vänta!

Det var lärarinnan Ingrid som var på väg till skolan som kom emot honom. Han väntade och tänkte att hon vill säkert prata om kvällens flyguppvisning, som jag alltid har till Luciafirandet och julfesten.

- Vi gör väll som vanligt? frågade Ingrid när hon kom fram till honom. Du låter Lucian, som i år är Alicia, få flyga med dig och sprida ljus över firandet. Det har blivit en fin tradition och jag vet att Alicia önskar det med.

- Ja självklart! sa Entroms uppriktigt. Vi gör som vanligt, och när vi är färdiga startar fyrverkeriet som kvällens höjdpunkt.

- Jättetack Entroms, sa Ingrid och kliade honom bakom öronen och han suckade nöjd. 

- Nu måste jag skynda tillbaka till skolan. Vi skall ha informationstema idag om bi, hur viktigt det är för hela planeten och jag skall strax möta biodlare Thomas som kommer och håller föredrag.

Dom tog avsked och gick åt varsitt håll. När Entroms fick se hjärtat i snön framför sig kom han på att…

(Fortsättning följer i lucka 21, häng med!)

Saturday, December 19, 2015

LUCKA 19 – 2015:



… Entroms och Kapten Zeta Blackstroms tittade på varandra och sa samtidigt:

- Nyckeln! och hoppade till bägge två.

Dom hade jobbat ihop så länge att det var som att dom läste varandras tankar och det skedde ofta att dom sa ting samtidigt. Det var även vanligt att dom brukade fylla i varandras meningar.

- Detta var verkligen nyttig information! sa Kaptenen. Det är något vi måste undersöka ganska omgående. Vi återkommer!

Innan Annica och Åsa hann säga något var poliserna redan utanför dörren och på väg till rymdskeppet. Dom drog genast till polisstationen på Plontus planeten för att läsa igenom saken som fanns arkiverad i deras arkiv med interna saker.

Det hade hunnit snöat ganska mycket efter att det på morgonen varit töväder med dimma. Mitt på dagen var det slått om till minusgrader igen och nu låg ett vitt täcke överallt.

- Lekinia och Trobiana, skall vi se var den saken är, sa Kaptenen där han stod mitt i arkivet och gick igenom saksnummer. Hm, jag vet den skall vara här, sa han.

- Dom var några av våra bästa kvinnliga poliser här på Plontus-planeten, sa Entroms, ingen har förstått varför det blev ett sådant bråk, fick dom verkligen förklarat sig?

Kaptenen tittade undrande på honom och svarade att dom som provar att stjäla det hemliga honungsreceptet var inte att lita på. Dom blev ju förhörda och slapp fängelse men blev istället exkluderade från poliskåren.

- Här är saken sa han, tog ut den från arkivet och gick och satte sig för att läsa igenom vad som var antecknat.

Entroms kom och satte sig vid sidan om honom, han var lika ivrig han på att lösa saken.

- Så konstigt, sa Kaptenen, det står här att saken lades ned för att det inte fanns tillräckligt med bevis. Han tystnade lite innan han fortsatte.

- Ändå kvarstod domen att dom skulle exkluderas från poliskåren på grund av att dom blev misstänkta för att ha spionerat och konspirerat ihop med poliser från Broxisarnas polis-distrikt. Dom ansågs vara en fara för rymdsäkerheten.

Det uppstod en tystnad i rummet där bägge tänkte på det som skett den senaste tiden. Trots allt hade ju inte kidnapparna krävt något för egen vinning, sa Entroms till Kaptenen, så kanske dom bara vill bli hörda?

Kaptenen tog och ringde till Hanska Muski och rapporterade det dom kommit fram till och han ringde tillbaka till Kaptenen en stund efteråt, när Hanska Muski undersökt och ringt tillbaka med mer upplysningar.

Bronkiolus hade undersökt och namngivit de två poliserna som var exkluderade från Broxisarnas polis-distrikt på samma tidpunkt.

- Det var Virola och Briktora som blivit sedda att konspirera med Plontus planetens polis-distrikt som gjorde att dom blev exkluderade. Dom nekade, precis som våra poliser gjort till det som inträffat.

Då dom åkte tillbaka för att samla polisen i bageriets bak-rum så…


(Fortsättning följer i lucka 20, häng med!)

Friday, December 18, 2015

LUCKA 18 – 2015:


… Postmästare Per gjorde en paus och hämtade andan innan han fortsatte.

- Jo såhär är det, det är ju inte klokt! Tänker dom inte? Vad ska jag göra? Jag vet inte mitt arma råd, tänk att bara komma på att göra något sådant? Det är ju bara så, ja att göra nåt sånt är…

Entroms gick fram till Postmästaren och sa precis som förra gången dom mötts, då det varit inbrott på Postkontoret:

- Detta går bra, andas djupt och berätta vad som skett. Vem har gjort vad? sa han lugnt.

Postmästare Per startade slappna av lite och Bagare Olof räckte fram en kopp med honungs-te som Per tacksamt tog emot. Han tog en slurk innan han fortsatte berätta.

- Två av postsäckarna som blev stulna av dom där Broxisarna hänger på skylten till Postkontoret, sa han och suckade. Ja inte båda två, faktiskt hänger den andra över Julgranens stjärna, helt på toppen på julgranen i centrum. Jag fattar ingenting!

Innan Kaptenen eller någon hann tänka sa Entroms åt hundföraren Emil att hämta sina hundar för nu fanns det ingen tid att förlora. Kaptenen förstod genast vad Entroms hade i tankarna och sa att dom skulle bara göra det dom måste.

Väl framme vid Julgranen flög Entroms upp och hämtade ned postsäcken och hundarna fick nosa på den innan dom tillsammans med Emil startade söket.

- Dra förbi biodlare Thomas, uppmanade Entroms. Är Rudolf med röda mulen där, så kan det vara att han har kvar doftspår från dom. Har vi tur så håller dom fortfarande ett vakande öga på renen och det fångar hundarnas känsliga nosar upp om dom är i närheten.

- Dessutom, sa Entroms, så var dom ju nyligen förbi och hällde ut brev och julkort över oss, och det måste varit från dom här postsäckarna. Troligen har dom hängt upp postsäckarna rätt efter att dom tömt dom, så långt undan kan dom inte vara.

Hundföraren Emil satte igång de två hundarna som startade spåra vid Julgranen och faktiskt gick dom ivrigt mot biodlingen, kan vara dom följde doftspår på Rudolf med röda renen tänkte Entroms som flög och tog ned postsäcken på Postkontorets skylt innan han returnerade till bak-rummet på bageriet.

Resten av dagen förflöt, Emil rapporterade att hundarna markerat väldigt i närheten av ett hus som såg ut som en bikupa nära biodlingen, men att han inte fick fram något annat. Han lovade gå tillbaka flera gånger och undersöka, för nåt är det där.

- Nu är det snart dags att gå till Annica, sa Kaptenen efter att dom haft den dagliga eftermiddagsrapporten. Vi får hoppas att hon kan hjälpa oss med några ledtrådar, och ja även hennes elev Åsa. Fler huvuden som samarbetar är alltid bra, fortsatte han.

Det var inte speciellt vanligt att poliserna tog kontakt med utomstående för att få ledtrådar, speciellt inte med dom som pratar med änglar. Samtidigt så var det ju vanligt att dom såg änglar och dom hade även blivit ledsagade hem efter uppdraget här om natten.

- Vi får gå dit med ett öppet sinne, sa Kaptenen, men vi ska inte heller förvänta oss för mycket, fortsatte han och Entroms höll med honom.

- Oansett, svarade Entroms, så kan det komma något bra ut av detta. Vi kan få igång tankeprocessen som gör att vi ser nya möjligheter hur lösa det, sa han och det i sin tur var Kaptenen enig med honom om.

Dom var tidigt ute men Annica som känt på sig det väntade på dom och välkomnade dom in. Hon hade förberett Åsa om den lite annorlunda övningstimmen och försäkrat sig med henne om att det var ok, och det hade Åsa svarat ja på.

Åsa var inte det barn som räckte fram ett kort på en ängel innan hon sprang med sina kompisar i förväg till kyrkan där det skulle vara Lucia firande. Tillfälligheten hade gjort att barnet med kortet visade vägen till den ljushåriga kvinna som satt färdig med en kortlek och tända ljus framför sig.

- Vi börjar med att rensa korten och oss själva, beskydda oss och den här stunden, startade Annica säga med sin lugna harmoniska röst. Efter det kommer Åsa att blanda kortleken och dra ut tre kort som representerar då, nu och sen i den aktuella saken ni är inne i nu. Så får vi besked av änglarna vilka besked dom vill ge via oss.

- Åsa vet inte vad som fört er hit, sa Annica, hon vet bara att hon skall ge de besked änglarna kommer med.

Åsa blandade korten som heter Archangel Power tarot cards och drog ut tre kort som hon la framför dom.



- Det första kortet representerar då, sa Åsa med klar röst. Det är vad som varit som lett fram till hur det är nu, då skall vi se vad det är för kort, sa hon och vände på kortet.

Det stod på detta kort: ’’Leap of Faith, Archangel Metratron’’. Åsa förklarade att Metratron är en god lärare och kan hjälpa till med att prioritera och organisera. Polisens arbete handlar om att organisera och lösa saker, ni vågade stå i detta och be om hjälp. Änglarna fick er att våga och hunden visar på trofasthet och får med sig många detaljer känner jag. Era steg är beskyddade i erat polisarbete och jag känner in, sa Åsa, att ni nyligen även haft hjälp av änglarna.

Detta bekräftade poliserna var fallet och tänkte på uppdraget häromnatten.

- Det andra kortet representerar nuet, vad är kärnan i det som sker sa Åsa vidare.

På detta kort stod det: ’’Decision, Archangel Jophiel’’.  Åsa förklarade med att Jophiel kallas även Feng Shui ängelen och kan hjälpa till med att vända tankarna snabbt från att vara negativa till att vara positiva. Hon säger att någon är fast och behöver släppas ut, andra tror att dom är fångar men det enda fängelset dom har är sina egna tankar. Ni är på rätt spår, säger änglarna.

Entroms och Kaptenen tittade på varandra. Är det möjligt att Åsa inte visste om att det handlar om en kidnappnings-sak? tänkte dom bägge två.

- Det tredje kortet representerar sen, vad som möjligen kommer att ske om ni följer änglarnas råd.

På detta kort stod det: ’’Page of Michael’’. Åsa förklarade att Michael är den beskyddande ängeln, han beskyddar oss från faror men även från våra egna negativa tankar. Han kan med sitt svärd skära bort allt negativt som är omkring oss och i oss som tanke- och handlings mönster. Ni får ordnat upp och halat in saken känner jag, fortsatte Åsa förklara. Det ni går genom nu stärker er och ger er en ny frihet, jag ser kontroll och ett enat rike. Så när saken är löst, sa Åsa, så tror jag på en ny start, som en ny vår där allt har möjlighet för att växa och spira.

Annica tog till ordet och undrade om poliserna hade några frågor, på det svarade Kaptenen.
- Vad råder oss änglarna att ta för grepp nu?

Åsa blandade kortleken och drog ett tilläggs kort speciellt till denna fråga, det blev:
’’The lovers, Archangel Raphael’’.



- Ärkeängel Raphael är den ängel som hjälper oss att rensas och helas, sa Åsa. Jag får till mig för att kunna lösa saken måste man gå tillbaka och se på en tid där allt fungerade, var bra, precis som på en smekmånad.

- Något skedde som har lett till den saken ni är i nu, och den kan bara lösas med förståelse, viktigt att se på saken överordnat och ha tro på att det kan lösas. Lösningen är närmare än ni tror säger änglarna högt och klart.

I det Åsa sa det fick dom se ett starkt ljus komma in genom ena fönstret, och utanför stod nu en änglaskara som spred sitt sken omkring sig.

- Det är viktigt att förplikta sig till att det blir en lösning utan våld, men att man går till orsaken och spinner vidare från där. Det skall ni göra nu, sa Åsa. Godhet kommer att lösa saken.

Innan Annica hann säga något… 

(Fortsättning följer i lucka 19, häng med!)

Thursday, December 17, 2015

LUCKA 17 – 2015:



… hur det kom flygande några brev och julkort i luften. Dom startade se upp men på grund av dimma kunde man inte se himlen.

Entroms flög raskt upp för att se vem dessa skojare var, men dimman gjorde det tyvärr omöjligt att se något som helst.

Kaptenen startade samla ihop julkorten och på ett av breven stod det: Till Plontus-distriktet. Han tog med alla kort och brev till bak-rummet på bageriet för att läsa där.

Väl framme möttes dom av hundföraren Emil, den polisen som informerat Hanska Muski om vem det kunde vara som satte upp polis-distrikten mot varandra. Han presenterade sina teorier och eftersom dom lät troliga tackade och berömde Kaptenen honom.

- Vi har visst fått en ny ledtråd, sa Kaptenen och visade fram brevet. Undrar vad dom önskar säga denna gång? sa han och sprätte upp kuvertet och tog ut brevet där det stod:

Till Plontus-distriktet:
Tack för att ni lämnade tillbaka Jultomtens luva, han tyckte det var lite kallt utan den. Ännu har ni inte kommit fram till vart han håller till även fast ledtrådarna varit så tydliga, kanske ni inte är så smarta trots allt? Nyckeln leder vägen och den nyckeln är i polisens arkiv, nu kan ni fundera ut på vilket sätt, för där står adressen svart på vitt.
Denna gång ber vi om att få mat från den stora julfesten som planeras här på Plontus planeten. Var vi vill ha den lämnad? Till gömstället där Jultomten befinner sig såklart!
Med vänlig hälsning
Broxisarnas polis-distrikt

Hundförare Emil bad att få låta två av sina hundar lukta på brevet och söka efter dom på det sättet. Han hade tränat några av hundarna till att söka på dofter för att finna bortsprungna och försvunna personer i fjället bland annat.

- Att vi inte tänkte på det förut, sa Entroms, då kunde vi låtit hundarna lukta på Jultomtens luva! Han suckade men fortsatte säga; Det är en jättebra ide Emil, låt oss göra det och se om dom kan visa oss var skojarna är och vart Jultomten finns.

Entroms kände Emil väl då han själv varit på upplärning hos Emil för flera år sen när han själv var valp och ny i poliskåren. Det visade sig tidigt att han hade andra förmågor än hundar flest, som att han kan prata och flyga så Emil fick ge honom special träning.

- Vi får ta kontakt med Annica också, sa Kaptenen. Kan vara att hon som lägger änglakort kan få kontakt med några av dom änglar som kommit till Plontus planeten som vi sett och få hjälp. Änglarna guidar ju alltid och hjälper oss när vi ber dom så nu är det dags att be, sa han.

Annica hade som vanligt telefontid och satt upptagen i ett samtal när dom ringde för att boka tid om det var möjligt. Det tutade upptaget flera gånger när dom försökte ringa i löpet av förmiddagen.

- Hon måste vara duktig som har en sådan upptagen linje, sa Entroms. Prova igen!

Denna gång kom det äntligen vanliga signaler och Annica svarade. Hon sa som det var att hon inte hade varit med i någon utredning tidigare, men att det var självklart att hon ställde upp.

- Jag får hit en elev som skall öva sig på att lägga änglakort, Åsa heter hon, är det ok att vi gemensamt ser på denna sak samtidigt? Jag har lite extra tid då med henne och det är ju en fördel att vi är fler när vi tolkar för att få fram upplysningar. Nu kan ju inte jag lova något, men det är värt ett försök.

Annica upplyste om att dom har tystnadsplikt både hon och Åsa, så det skulle gå bra. Hon kommer till mig ca 16:15 sa hon och detta var en tidpunkt som passade rymdpoliserna bra. Vi ses då sa Kaptenen och la på.

Efter en liten stund hördes något utifrån bageriet in i bak-rummet. Det lät som en skärrad person och in kom Postmästare Per med bagare Olof tätt efter sig. Postmästaren sa upprört:

- Ojanemejtanet! Vet ni vad som hänt? Det är ju inte klokt! Nu så…


(Fortsättning följer i lucka 17, häng med!)

Wednesday, December 16, 2015

LUCKA 16 – 2015:



… Hanska Muskis röst hördes.

- Eftersom jag inte får kontakt med Kapten Zeta Blackstroms väljer jag att ta kontakt med dig Entroms. Jag har lite nya upplysningar i saken och jag ber om ursäkt för att jag tar kontakt så sent.

- Jag har varit barnvakt till Kaptenen, svarade Entroms, nu sitter vi i hans vardagsrum så han får med sig informationen samtidigt som mig.

Kaptenen ursäktade sig med att han glömt slå på ljudet på direktlinjen till sin chef efter filmen dom varit på, samtidigt som han undrade över vad det var för nya upplysningar Hanska Muski hade till dom.

- En av poliserna i vårt distrikt, hundföraren Emil har en teori om vem detta kan vara som sätter vårt polis-distrikt upp emot Broxisarnas polis-distrikt. Jag har satt igång en utredningsgrupp på bak-rummet hos bagare Olof för att undersöka vidare om det ligger någon sanning i detta.

Entroms undrade vad det var för teori och om Bronkiolus fått besked. Det sistnämnda bekräftade Hanska Muski och fortsatte med:

- Minns ni när vi fick ansvaret för att hålla vakt kring Honungsplaneten, att det var två poliser som inte skötte sig som vi var tvungna att exkludera?

Detta mindes både Entroms och Kaptenen väl, det hade varit bråk och problem som tyvärr lett till problem för alla i polisdistriktet. Dom hade bråkat ännu mer när dom blev exkluderade men det hade det varit tyst om dom rätt länge nu.

- Hundföraren Emil har sett dessa två personer tillsammans med några Broxisar, och han menade att han hört att dom pratade om att det är dom som skall leda rymden.

Entroms kände igen det från någonstans och kom på att under ett spaningsuppdrag hade han hört dom orden av en av Broxisarna som han sa till Hanska Muski som svarade med:

- Intressant att du säger det, för det är ju även poliser som blivit exkluderade ifrån Broxisarnas polis-distrikt då dom bråkade och inte gick att lita på. Mest troligen har dom funnit varandra och planerar någon slags hämnd för att dom inte längre är inkluderade som poliser.

Eftersom det var sent och detta var mest som en uppdatering avslutades samtalen. Hanska Muski tackade för upplysningen och både Entroms och Kaptenen tackade i sin tur för informationen.

Dom blev eniga om att ha kontakt i morgon då dom pratat med utredningsgruppen på bak-rummet till bagare Olof. Det kunde ju vara ny information som kommit in i saken.

Eftersom det var sent erbjöd sig Kaptenen att Entroms övernattade i gästrummet där han hade fått sin egen special säng. Entroms tackade ja och dom gick och la sig.

I fönstret hängde en julstjärna som lyste upp med ett svagt sken, Entroms var så trött att han somnade på en gång och drömde ännu en gång om Rudolf med röda mulen som blev jagad av en bisvärm, om en flygande Jultomte luva och andra konstigheter. Han hörde även en dunkning som kom då och då i drömmen tills han sov så hårt att han inte mindes sina drömmar.

- Vakna Entroms, kom det glatt från en kvittrande Stroffi som kom och kliade honom bakom öronen. God morgon! Frukosten är serverad så dags att vakna. Titta vad jag fått i paket-kalendern, är den inte fin?

Entroms vaknade av den morgonpigga tjejen och gäspade stort så han visade alla sina skarpa tänder. Yrvaket tittade han på den ängel Stroffi räckte fram så han skulle se. Han höll med om att det var en fin present.

Efter frukosten var det dags att ta sig till bak-rummet på bageriet till Olof för en uppdatering och för att planlägga dagen vidare. Entroms och Kaptenen slog följe och på vägen dit fick dom se…

(Fortsättning följer i lucka 17, häng med!)

Tuesday, December 15, 2015

LUCKA 15 – 2015:


… att vi som vanligt gjort ett bra jobb, han berömde oss bägge, sa Kapten Zeta Blackstroms. 

- I tillägg undrade han var nyckeln gick till, men jag sa som det var att det visste jag inte. Jag sa att det kan ju vara att vaxljuset är en ledtråd och om möjligheten för att få änglahjälp. Han bad att vi rapporterar direkt så fort vi vet något mera.

Fru Prina Blackstroms dukade bordet och hon hade även gjort ugnsbakade rotsaker med honung som hon tog ur ugnen i tillägg till kotletterna. Det vattnades i munnen på dom alla tre och Stroffi kom springande för att fråga när middagen är klar.

Stroffi gav till ett litet tjut när hon såg Entroms, hon blev alltid glad när hon såg sin vän polishunden och hon sprang fram och slog armarna om halsen på honom. Sen  kliade hon honom  bak öronen och sa det var så roligt att flyga sist.

- Kan jag få flyga med dig snart igen? Snälla Entroms snälla, bad Stroffi och tittade bedjande på honom och sina föräldrar.

- Entroms måste få äta middag och vila lite och sen om han orkar kanske du får flyga med honom, sa Prina till sin dotter.

-Jag och Mamma har lust att gå på bio ikväll, sa Kaptenen, kanske du kan stanna en stund och vara barnvakt?

Entroms svarade att det gjorde han jättegärna som tack för maten. Som godnattsaga kunde han berätta historier om sig själv som valp, till detta jublade Stroffi.

Hungriga som dom nu var kastade dom sig på de varma kotletterna och rotgrönsakerna, och precis som vanligt hade Prina lyckats med maten. Dom åt, knaprade och njöt. Det serverades även sallad till men det äter ju inte hundar.

- Du får äta upp min sallad Stroffi, sa Entroms, så att du blir stor och stark.

- Men då är jag ju inte din lilla flicka längre, svarade Stroffi skrattande.

Åt detta protesterade Entroms som vanligt och sa:
- Det kommer du alltid att vara. Men inte före du är stor nog får du vara med på mina och Pappas uppdrag.

Stroffi bad direkt om att få en extra stor portion sallad, för hennes dröm är att en dag få vara med på ett sådant där uppdrag som verkar vara så spännande. Hon skall snart fylla 6 år, så det dröjer ännu en stund till men det låtsades dom inte om.

Efter middagen gjorde sig Kaptenen och Prina iordning och drog på bio, Entroms tog en flygtur med Stroffi innan dom lekte med hennes lego. Så var det kvällsmat och läggdags.

- Jo du måste borta tänderna, sa Entroms strängt när Stroffi försökte låta bli. Annars berättar jag ingen saga för dig.

Stroffi borstade snabbt tänderna och tog på sig nattdräkten och hoppade i säng. Entroms satte sig vid sidan av sängen och berättade ett par sagor om honom själv när han var hundvalp och Stroffi skrattade.

- Du var allt en tokig hundvalp, sa Stroffi och gäspade stort. Snälla stanna här till jag somnat, sa hon och släckte lampan, vände på sig och somnade på en gång.

Entroms la sig ned utanför hennes rum och slumrade själv till och det var så Kaptenen och Prina fann honom när dom kom hem efter bion. Dom tassade ned för trappan igen för att inte väcka honom.

Inte länge efter drömde Entroms att han var ute på ett uppdrag, några änglar följde honom och han hörde det dunka men förstod inte varifrån. Plötsligt i drömmen dök Rudolf med röda mulen upp och efter honom en bisvärm som jagade honom. Han vaknade av ett ryck och undrade vad klockan var.

När han tassade nedför trappan hörde han med sin skarpa hörsel att dom kommit hem så han gick in i vardagsrummet.

- Väckte vi dig? frågade Kaptenen, det var verkligen inte meningen.

Entroms förklarade att han hade haft en märklig dröm och vaknat av den. Hur har ni haft det, frågade han. Dom hade skrattat mycket, svarade Kaptenen, detta var vad vi behövde, vi kan inte tacka dig nog för hjälpen!

Det startade knastra i Entroms vänstra öra i bollen och han svarade:

- Polishund Entroms till din tjänst, vad kan jag hjälpa till med?
Det uppstod en tystnad innan…

(Fortsättning följer i lucka 16, häng med!)