Translate

Thursday, December 9, 2010

Lucka 8

..en vacker strålande ängel som tagen från ett gammalt bokmärke... Kalle blinkade förvånat, gnuggade sig i ögonen och blundade lite innan han försiktigt öppnade ögonen igen. Ängeln var kvar och hade som ett svagt blåvitt skimmer omkring sig. Det var föresten samma ängel som bett honom sätta sig i släden kom han på mitt i alla tankar som for omkring i hans huvud.

- Förlåt mig, startade ängeln säga med mild stämma, det var inte meningen att skrämma dig! Jag önskade bara att ta hem dig till en trygg plats. Det är mitt jobb att vaka över dig och hjälpa dig genom svårigheter.

Ängeln log varmt mot honom och fortsatte:
- Då skrinet öppnades med den magiska kompassen, aktiverades den och vi for rätt in i den hemliga gången. Energien var så stark att du svimmade. Någon hade ställt in den och mumlat de magiska orden så den aktiverades där och då. Eftersom du måste förberedas för detta uppdrag var jag tvungen att hämta hem dig, fortsatte ängeln och tystnade.

Kalle kände sig med ens vimmelkantig och satte sig ned på sängen. Detta var bara för mycket... Hans ögon gled över rummet och stannade på nattduksbordet. Där stod en bricka dukad med ett fat skingsmörgåsar, en flaska julmust och ett glas. Ännu ett kuvert stod lutad mot julmust-flaskan.

- Du behöver vila, äta och dricka, uppmanade ängeln, fler instruktioner står i brevet. Men först, och nu lät hon sträng, först äta, dricka och sova!

Kalle kände sig med ens jättehungrig och tog för sig. Han tackade ängeln för maten när han var mätt och såg på väckarklockan att klockan bara var 01:23. Eftersom han hade svårt att hålla ögonen öppna la han sig tillrätta i sängen.

I det Kalle höll på att somna kom han svagt ihåg det han såg och hörde rätt innan han svimmade. Han stod framför en glittrande grind och hörde någon ropa:
- Glöm inte....

No comments:

Post a Comment