Translate

Saturday, December 1, 2012

Åsa's Julkalender 2011, Lucka 24


Åsa's Julkalender 2011, Lucka 24



... en stjärna som kom fram mellan molnen. Den lyste så starkt å klart att det var nästan som att flyga mitt på dagen. Men på denna årstiden var det bara mörker vid Nordpolen förutom stjärnorna som lyste upp himlen där Polstjärnan räknas som den största av dom alla.

Jultomtens ögon tårades och han kände en enorm glädje och lättnad och utbrast:
- Polarstjärnan! Vi är snart hemma!! Följ ledstjärnan stod det i brevet, fortsatte han med darrande röst, nu vet jag hur man gör!

Klingandet av bjällran blev bara högre och högre och apan, drakarna och Nissen hurrade och skrattade om vartannat. Äntligen var dom på väg mot målet som dom rest så länge mot från Gran Canaria.

Fortfarande ökade det klingande ljudet mitt i allt jubel. Så märkligt tänkte Jultomten när han fick se att apan stod helt stilla och inte längre skakade med bjällran...

Apan startade titta med stora ögon bakom Jultomten och även Nissens ögon blev nu stora, och dom pekade plötsligt mot något medans klingandet ökade i styrka.

Jultomten vände sig sakta om och där över himlen flög äntligen hans renar närmare och närmare. Det var nästan så han inte trodde på det, men då apan nöp honom i armen när den klättrade upp till hans axel och vinkade förstod han att det var sant.

Hjärtat slog en extra volt efter att ha nästan stannat och nu rann tårarna på Jultomten.
- Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Dunder, Blixen och Rudolf med röda mulen! Dom är här, alla nio viskade han.

Ögonen vidgades på Jultomten när han såg vem som satt och styrde renarna. Det var ju hans ena dotter Lillnissan! Men inte kunde väll hon styra renarna? Jo men visst, hon gjorde det ju!

Med ens gick allt så snabbt, Julnissen satt plötsligt i släden och allt var som vanligt. Nästan iallafall, för nu var det en apa och tre drakar med i släden i tillägg till han själv, Nissen och Lillnissan.

Som vanligt tog han kommando och bad renarna flyga till Tomteverkstaden raskast möjligt för nu fanns ingen tid att förlora. Julklapparna skulle packas ned i den stora julklapps-säcken, barnen över hela världen väntade!

Väl framme vid Tomteverkstaden möttes dom av många smånissar, hjälpare, Jultomtens barn och inte minst Tomtemor som väntade med världens största leende. Hon sa:
- Välkommen, ni kommer precis i tid till att...

No comments:

Post a Comment