Translate

Monday, December 10, 2012

Julsagan, 2012 -10

Lucka 10:


... en liten påse och ännu ett brev där det stod att strödde man lite av detta pulver på djuren, så förstod man vad dom sa. 

Ett knackande på garderobsdörren väckte Mathildas uppmärksamhet och hon öppnde dörren försiktigt. Till hennes stora förvåning kom brevduvan Paloma inflygande i rummet ivrigt kuttrande.

- Testa att strö på lite pulver på Paloma, sa ängeln Lilla Månestråle. Om det fungerar som brevet säger så kan du prata med henne och hon vet säkert vad vi skall göra.

Mathilda öppnde den lilla påsen och strödde lite pulver på Paloma som fortsatte kuttra ivrigt. Så det fungerade inte tänkte hon besviket när Paloma plötsligt harklade sig och startade prata.

- Jultomten sa ju att jag skulle flyga och hämta dig när han gick in i den hemliga stubben. Ja där han gör dom sista förberedelserna inför julen. Det är bara jag som vet om var den är och vi måste skynda oss dit. Men innan vi reser dit måste vi hjälpa fåra-herden förbereda.... 

Paloma tystnade nu medveten om att dom faktiskt äntligen förstod vad hon sa! 

- Vi behöver din Pappas verktygslåda, fortsatte hon, och vi behöver även din Mammas ena hårsjal, några trasor och en filt. Kan du ordna med det?

Mathilda svarade ja och hämtade verktygslådan, några trasor, en sjal och en filt. Hon tog även och bredde på ett par mackor och tog med sig julmust för detta hade gjort henne hungrig.

Medans hon åt förklarade Lilla Månestråle att duvor är budbärarare av kärlek och fred. De kommunicerar mellan världarna, är själens budbärare och står för en trygg omgivning.

- Så Paloma har med sig budskap från Jultomtens själ att vi skall hitta honom i en trygg omgivning och rädda julen? sa Mathilda till Lilla Månestråle.

Lilla Månestråle bekräftade det och Paloma startade säga åt dom att skynda sig eftersom fåra-herden väntade på dom! Hon flög till garderobsdörren och sa att dom skulle åter igen gå in i den för att komma tillbaka till skogen, nu var det bråttom.

När dom stängt garderobsdörren stod dom plötsligt i den snöiga granskogen igen, helt magiskt tänkte Mathilda. Hennes ögon spärrades upp då hon  fick syn på några som kom emot dom...

No comments:

Post a Comment