Translate

Sunday, December 23, 2012

Julsagan, 2012 - 22

Lucka 22:


... hur en hög med smånissar låg på golvet hulter om bulter. Det var som dom hade tävlat om att komma närmast och klättrat på varandra för att se vad som skedde med Jultomten. 

- Men vad ligger ni här för, sa Jultomten? Vi har ett viktigt uppdrag med att resa med julklappar till alla världens barn. Eller är ni färdiga?

Det blev fart på smånissarna och raskt blev det full aktivitet i Tomteverkstaden, precis som Mathilda mindes det från sin dröm. Det spikades, limmades, målades och packades in. Nissar jobbade och sprang överallt.

- Jag drömde innan jag vaknade, sa Jultomten, att nån sa att Klappen tyckte jag var lat och hade rest med renarna till Nordpolen.. Men han står ju där så det var en konstig dröm.

Klappen tittade på Mathilda men sa inget, han visste hur rädd Jultomten var för att inte kunna dela ut julklappar till barnen. Det var verkligen smart sagt av henne, tänkte han. 

Det startade dofta julskinka och en nisse kom med bricka full med mat till dom. En annan kom med tomtegröt och Jultomten bjöd dom att äta med honom. 

Paloma fick fågelmat och Polaren fick fisk så alla fick något dom kunde äta. Det hade varit en lång resa dit trots allt.

När dom ätit sig mätta sa Jultomten att nu var det dags att packa och bege sig mot Nordpolen. Han gick ut i Tomteverkstaden och gav order om detta. 

Nissarna packade ned allt i en stor säck, precis som i den lilla säcken försvann allt ned i den och blev som borta. Säkert för att det var så massa så att det inte skulle ta onödig plats i släden tänkte Mathilda.

- Hämta fram och sela renarna, ropade Jultomten ut. Vi beger oss upp via hissen och väntar på er där.

Allt gick så fort och plötsligt satt Mathilda och smånissen under en skinnfäll i en stor tomtesläde vid sidan av Jultomten.

- Aj! sa Mathilda när hon ännu en gång nöp sig i armen för att se om hon var vaken. Dom tittade lite konstigt på henne. 

Lilla Månestråle satt vid sidan av henne och Paloma satte sig på Mathildas axel. Dom hade tagit farväl av Klappen och Polaren och tackat dom för hjälpen.

Renarna leddes fram och ställdes framför den stora släden som de skulle dra. I det dom skulle till att starta kom Mathilda på brevet hon fått samtidigt med kartan. Drog fram det och läste högt:

Kära Mathilda,
innan ni lämnar den hemliga tomteverkstaden skall du...






No comments:

Post a Comment