Translate

Friday, December 14, 2012

Julsagan, 2012 -14

Lucka 14:


... att någon nyfiket kikade fram från den stora porten. Sakta stängdes porten igen innan dom hann se något mer.

Väl framme vid den glittrande grinden sa dom farväl till Luciatåget som skulle vidare på andra uppdrag. Mathilda tackade dom för hjälpen att hitta fram till nästa ledtråd i deras uppdrag, och Luciatåget gick sjungande vidare.

För att komma in till den stora träporten måste dom öppna den glittrande grinden, men Mathilda förstod inte helt hur. Hon stod och funderade en stund innan hon sa högt:

- Vi tar lite änglaströ och flyger över den glittrande grinden. Men först måste vi finna den ledstjärna som det sjungs om i ledtråden vi fick ifrån den stora Julboken.

Ett klingande ljud hördes komma mot dom där dom stod . Det kom närmare och närmare tills dom fick se rådjuret komma springande med en liten bjällra och den lilla säcken bundet runt halsen.

- Men ojdå, sa smånissen generat. Jag glömde visst att ta med säcken, vilken tur att fåra-herden fick sänt hit Rådjursöga med den.

Mathilda kände igen rådjuret som kommit med nyckeln till skrinet med lönnfacket i sig. Denna gången hade rådjuret en grimma på sig med en pann-rem. På pann-remmen var det sytt fast en stor stjärna.

- Detta måste vara den ledstjärna som det står om i den stora Julboken, kom det ivrigt från Mathilda. Hur skall vi tyda detta? frågade hon rätt ut i luften.

Smånissen gick fram till Rådjursöga och stoppade ned handen i säcken. Han letade lite och tog sen upp påsen med pulver och strödde på rådjuret som harklade sig. Naturligtvis, tänkte Mathilda, så vi kan förstå vad hon säger.

- Jag har kommit för att hjälpa er vidare på uppdraget, sa nu Rådjursöga på människospråk. Sätt er upp på min rygg så hoppar jag över stängslet och gör att ni kommer fortare fram.

Mathilda och smånissen satte sig på ryggen till Rådjursöga som sprang en bit tillbaka innan hon tog sats och hoppade över grinden. Det kittlade till i Mathildas mage och vid deras sida flög Paloma och Lilla Månestråle.

Raskt var dom framme vid den stora träporten och Rådjursöga skrapade med ena foten på den.

Den stora träporten öppnades sakta och ut kom...






No comments:

Post a Comment