Translate

Monday, December 10, 2012

Julsagan, 2012 -9

Lucka 9:


... hördes plötsligt en välkänd melodi inifrån garderoben och Mathilda startade nynna med. Hon gick fram och öppnade garderobsdörren och där stod en gammaldags speldosa och spelade denna välbekanta melodin. 

- Just det, den är ju från Disney på julafton när alla julklappar marscherar in i julklapps-säcken, sa hon glatt och fortsatte sprätta upp det lilla kuvertet och drog fram ett brevpapper hon vecklade ut.

Kära Mathilda,
tack snälla du för den vackra berättelsen du lämnade in på skolan om julen. Precis som du skrev är inte det viktigaste alla julklappar som läggs under granen, men att få umgås och dela med sig till dom som inte har det lika bra i världen.
Nu har det sig så att min man Jultomten försvunnit, han skulle förbereda något sa han och gick ut. Sedan dess har jag inte sett honom och nu måste han komma tillbaka för att hinna förbereda sig inför Julafton. Han har det med att glömma bort tid och rum när han går in för något, det är bara det att jag inte vet vart jag skall leta och behöver din hjälp. Du verkar vara en klok flicka så därför tar jag kontakt med dig. Det startar bli bråttom!
Med vänliga hälsningar
Tomtemor

Ps. Min man brukar tycka om att göra julkrubbor och säger att alla djur har en egen egenskap, att de kan förmedla mycket klokhet till oss när vi bara lyssnar. Han trivs med djuren och är ofta i renstallet eller hos de andra djuren vi har här i Tomteverkstaden vid Nordpolen. Innan han gick sa han något om att höra på djurens budskap. Kanske du förstår vad han menar med det?

Mathilda läste genom brevet flera gånger och visste inte helt vad hon skulle tro. Djuren har budskap till oss, kanske det var en ledtråd? funderade hon men visste inte helt vad tänka.

Ängeln Lilla Månestråle kom nu mot henne och hade med sig något som såg ut som en liten variant av en julklapps-säck men i mini storlek och den räckte hon fram till Mathilda.

-Tomtemor önskade att skicka med denna till dig, sa Lilla Månestråle då Mathilda tog emot den och tittade nyfiket i den.

Inne i säcken låg...

No comments:

Post a Comment