Translate

Monday, December 3, 2012

Julsagan, 2012 -2

Lucka 2:


Kära Mathilda,
nu tar jag kontakt med dig för jag behöver din hjälp med att rädda julen! Vi har ingen tid att förlora, därför tar jag kontakt med dig nu så vi hinner hjälpa till innan det är försent.
Du minns mig säkerligen inte nu men jag har besökt dig i dina drömmar många gånger och lekt med dig då du var barn. Ikväll när du lägger dig kommer jag att möta dig och gemensamt göra planer för hur vi skall styra upp det hela.

Med vänlig hälsning
Lilla Månstråle, din skyddsängel

Mathildas ögon fylldes nu av tårar, tårar av ilska. Hon ångrade att hon på en rast sagt till några klasskompisar att hon trodde det fanns änglar och magi och att bara man trodde så ordnade allt sig. Resten av rasten och flera efter det hade hon blivit retad, hånad och anklagad för att tro på bara konstigheter. Så nu skojade säkert några med henne och stod och skrattade åt det hon läste, tänkte hon ledset.

I nästa sekund knycklade hon ihop brevet och kastade det i pappers-återvinningen. Hon tittade sig noga omkring men hon såg bara tanten som bodde på andra sidan gatan som var ute med sin hund, ingen annan syntes till. Dom gömmer sig nog bara tänkte hon i det hon sprang upp för trappan och öppnade dörren.

Hemma var allt som vanligt och det blev fredagsmys. Mathilda glömde bort brevet och hjälpte ivrigt till att starta förbereda för 1.a advent med tomtar, änglar, jul-krubban, stjärnan i fönstret och ljusstaken. Dom klippte och limmade och pyntade hemma hos henne och hon fick till och med julmust fast det var länge till jul, det var ju ändå fredagsmys sa hennes Mamma och log.

I det hon lagt sig kom hon att tänka på brevet och den glittrande ängeln men slog det från sig. Det var ju sant att hon brukade drömma om en ängel då och då. Ängeln hade till och med varit med när hon drömde hon flög högt uppe i luften. Minnet fick henne att le och hon gäspade stort, nu skulle det bli skönt att sova och slippa gå till skolan imorgon tänkte hon sömnigt och somnade fort.

Med ett ryck vaknade hon och undrade vad det var som lät? Hon hade varit mitt inne i en dröm om tomteverkstaden på Nordpolen då det ljudet fick henne att vakna. Sömdrucket tittade hon sig omkring på sitt flickrum medan ögonen vande sig vid mörkret. Men där var det igen tänkte hon, ett surrande ljud.

Ena garderobsdörren stod öppen och därifrån kom det svaga surrande ljudet. Det startade glittra och komma ett ljus som blev starkare och starkare tills det lyste upp hela rummet av ett gulvitt sken.

Mathilda gnuggade sig i ögonen och fick stora ögon då hon mitt i ljusskenet fick syn på....

No comments:

Post a Comment