Translate

Monday, December 17, 2012

Julsagan, 2012 -17

Lucka 17:


... den ihopvikta kartan och kompassen som legat i det magiska skrinet med det hemliga lönnfacket.

I det Mathilda vecklade ut kartan fick hon se att det inte var en vanlig karta, men en mystisk karta med konstiga tecken på sig. Skriften var gammal och kartan sliten och som på ett tjockare papper, ändå såg man klart många underjordiska gångar. 

-Detta hjälpmedel kan hjälpa oss vidare, sa hon medans hon studerade kartan.

Ett kryss och en pil var inritad på en av gångarna och markerar säkert var dom skulle starta tänkte Mathilda. Hon fick lust att känna på pappret och tog sitt pekfinger och drog över krysset.

Kartan och kompassen startade lysa och vibrera samtidigt, det var som de aktiverats. Bilder och tecken startade komma fram på kartan och den liknade på ett vis en Ipad med bildskärm. 

Några tecknade figurer startade bli synliga och det såg ju precis ut som dom själva tänkte Mathilda häpet.

- Låt mig se på den, sa smånissen. Denna karta och kompass har jag bara hört om tidigare och trott var en saga som berättades. 

- Vi smånissar fick ändå lära oss en del tecken som visas på kartan så jag kan med Polarens hjälp navigera inne i gångarna, fortsatte han.

Dom blev eniga att starta resan vidare och tog farväl av Lillnissen som stannade kvar och vaktade den stora träporten. Rådjursöga skulle springa tillbaka till fåra-herden med ett brev om att dom närmade sig Jultomtens gömställe.

Mathilda och smånissen satte sig upp på ryggen till Polaren som startade springa i den gången som var markerad med ett kryss.

Efter bara en liten stund kom dom fram till en liten insjö där gången slutade. Isbjörnen klev i och startade simma och snart var dom framme på den andra sidan där gången bredde ut sig igen. 

På stranden låg en liten glittrande ödla dom var tvungen att passera eftersom den låg i vägen. Mathilda strödde lite pulver på den och ödlan harklade sig och sa:

- Mitt budskap på din resa är att du skall våga drömma, våga tro på att du kan skapa din egen värld. Du skall alltid följa dina egna instinkter, på det viset visar du dig själv respekt. Låt inte någon bestämma vad som är rätt för dig. Följ din inre röst.

Efter att ha sagt detta budskap reste sig ödlan och försvann ned i vattnet och simmade iväg. Den var som uppslukad i sin egen värld såg det ut som.

Det kom ett lite konstigt ljud ifrån kartan som nu visade...


No comments:

Post a Comment