Translate

Friday, December 7, 2012

Julsagan, 2012 -8

Lucka 8:


... så startade det skimra, susa och vina om hennes öron och Mathilda var plötsligt högt uppe i luften. Hon såg de vita trädtopparna, skjulet och fåren bli mindre och mindre.

Mathilda blev rädd och tänkte hjälp ängeln hjälp mig! när hon såg den flög vid hennes sida.

I nästa sekund var det som hon gjorde kullerbytta och det svartnade till lite för hennes ögon. När hon vågade öppna ögonen sakta var hon tillbaka i sitt flickrum, i sin säng och täcket låg vid sidan av den. 

Så det var en dröm iallafall, suckade Mathilda när hon plötsligt blev klar över att hon låg med ytterjackan och vinterskorna på sig. Det kan ju inte vara en dröm tänkte hon vidare när hon åter igen fick se det skimrande skenet och ängeln steg fram.

- Du bad om hjälp och jag tog hem dig till en trygg plats, sa ängeln Lilla Månestråle milt. Det änglaströ du strödde ut kan få allt och alla att flyga och hjälpte dig att starta din färd mot att hitta Jultomten. Vi hann inte förbereda dig så nu gör vi det här istället. Läs brevet för fler instruktioner, uppmanade ängeln.

På nattduksbordet stod brevet Mathilda knycklat ihop och kastat i återvinningen. Hon satte sig upp, drog ut brevet och fick se att det var ju ett till litet kuvert i brevet hon missat att se. 

Det lilla kuvertet hon drog fram hade en sådan där röd lackeringsstämpel på sig som man har på julklappar.

- Detta brev har självaste Tomtemor skrivit när hon sände bud om hjälp att hitta Jultomten, förklarade Lilla Månestråle. Här finns kanske några ledtrådar var vi kan hitta hennes man.

I det Mathilda startade sprätta upp det lilla kuvertet...


No comments:

Post a Comment