Translate

Monday, December 17, 2012

Julsagan, 2012 -16

Avsnitt 16:


... Mathilda läste igen:

- Det mest dyrbaraste du kan ge någon annan är din tid. Denna ledtråd har du fått för att kunna följa din inre tickande rytm och samtidigt finna fram till Jultomtens gömställe. Detta fickur är en symbol som visar att Jultomten glömt bort tiden och måste hämtas hem. Den visar även att tiden går inte, den kommer till oss. På baksidan av detta fickur finns ingraverat nästa hjälpmedel. 

Mathilda tog försiktigt upp det gamla fickuret och vände på det. På baksidan var det ingraverat en isbjörn. Den är ju stor tänkte hon, hur skall den komma ned i dessa gångar? 

Samtidigt fick hon syn på Rådjursöga och tänkte att hon fick ju plats, hon är ju lika stor som en häst här nere. Konstigt tänkte hon tills hon kom på att Lillnissen trollat dom små, så det var säkert därför. Då måste en isbjörn få plats men var skulle hon hitta den?

- Var hittar man isbjörnar här? frågade Mathilda nu högt.

Lillnissen sa att om han bara busvisslade kom Jultomtens tama isbjörn Polaren till honom. Raskt öppnade han dörren och busvisslade högt. Ett dunkande ljud närmade sig och mycket riktigt kom där en stor isbjörn springande.

- Kan du hjälpa oss att hitta Jultomten? frågade Matilda när  Polaren kommit fram och han svarade med ett gggrrroooaaawwwrrraaarrr.

- Javisst ja. Vi måste strö på dig lite pulver så vi förstår dig, sa Mathilda.

Hon tog fram pulverpåsen och strödde lite på Polaren som harklade sig och startade säga:


- Jag kan hjälpa er att komma fram i de krångliga gångarna och hitta Jultomten. Vi isbjörnar är bra på att navigera och simma i vatten. Nu måste vi bara komma på vilken av vägarna som är snabbast, och ni har ju aldrig varit här förut.

Smånissen som stod vid sidan av och hörde på medans han kliade sig i skägget startade hoppa och klappa i händerna av förtjusning. Han hämtade den lilla säcken och nu startade även Mathilda att le.

- Naturligtvis skall vi det! sa Mathilda och stoppade ned handen i säcken och tog fram...









No comments:

Post a Comment