Translate

Sunday, December 1, 2013

Julsagan 2013. 1: Prinsessan Tiara räddar julen



Illustratör: Kari Elisabeth Dahl

Det knackade plötsligt på fönstret i Prinsessan Tiaras sovrum. Så blev det tyst för att sen fortsätta knacka hårt igen. Eftersom det ännu var tidig morgon låg Prinsessan Tiara fortfarande och sov men vaknade med ett ryck av knackningen.

Hon satte sig upp i sängen och undrade hur någon kunde knacka på hennes sovrumsfönster? Det var ju på andra våningen i slottet ute på ön med den vackra blomsterängen.

Ännu en gång kom knackningen och Prinsessan Tiara gick nyfiket fram till fönstret och spärrade upp ögonen när hon fick se att det var Örnen: Örnis-Tiora! Vad ville han henne denna morgon? tänkte hon förvånat och öppnade fönstret.

Eftersom dom bodde på en magisk ö kunde Prinsessan Tiara prata i sina tankar med alla djur. Hon önskade Örnis-Tiora välkommen, sa att han var trygg hos henne,
 att hon var tacksam över hans besök och välsignade honom. Så frågade hon vad som gjorde att han kommit till henne just denna morgonen?

”Vad har du för budskap till mig Örnis-Tiora?” frågade hon förväntningsfullt. Det var ju ovanligt att bli kontaktad på detta sätt tänkte hon.

Först gav Örnis-Tiora till ett högt örnskri innan han startade prata via sina tankar i bilder och känslor. Detta var det Prinsessan Tiara uppfattade:

”Vi behöver din hjälp Prinsessan Tiara! Julen är i fara! Det är ingen tid att förlora, vi måste agera nu alla som kan och vi behöver dig speciellt!” Så tystnade Örnis-Tiora plötsligt och startade flaxa med sina vingar och fortsatte:

”Ta detta brevet och följ instruktionerna noga. Delfinen Fladdris väntar dig och Enhörningen Regnbåge är redo att bära dig på sin rygg ned till stranden.”

Prinsessan Tiara stirrade först frågande på Örnis-Tiora och såg nu att han hade ett rött band runt halsen. I bandet hängde som ett ihop rullat brev av gammalt papper med ett guldsnöre kring sig. Försiktigt tog hon av bandet och blev stående med brevet i sina händer.

”Ingen tid att förlora!” sa åter igen Örnis-Tiora. ”Kom ihåg vem du är så blir allt bra! Du är född för storhet, livet är ett äventyr och du skall bara väckas till det du redan vet!”

”Var hälsad Prinsessan Tiara, vi väntar på dig”, fortsatte Örnis-Tiora, bredde ut sina vingar och flög upp mot himlen mot solstrålarna som kom fram i horisonten.


Prinsessan Tiara stirrade först efter Örnis-Tiora innan hon med darrande fingrar rullade upp brevet och läste den gammaldagsa skriften på det gulnande pappret:

”Var Hälsad du utvalda Prinsessa i framtiden! Nu är tiden kommen för att rädda julen och världen. Med dig på detta viktiga uppdrag har du Ärkeängel Isis. Genom dolda skatter i havet får du den hjälp du behöver.” 

Hon slutade läsa när hon hörde...

No comments:

Post a Comment