Translate

Friday, December 6, 2013

Julsagan 2013. 6: Prinsessan Tiara räddar julen

Illustratör: Kari Elisabeth Dahl
Men det är ju min bror Prins Andreas som satt på sin häst Elden, tänkte Prinsessan Tiara! Att hästen hette Elden var för att dom hittat den som fölunge under vulkanen där den gömde sig för Draken Ponko och Stenmonstret Klopi, och för att den sprang lika fort som blixten.

Vad gjorde Prins Andreas här? tänkte Prinsessan Tiara i det hon släppte taget om fenan till Delfinen Fladdris och tackade henne för hjälpen.

Fladdris tjattrade och sa att hon var alltid redo att föra Prinsessan dit hon ville och önskade henne lycka till på uppdraget. Hon sa även att vi ses nog snart igen, gjorde ett hopp och dök ned i havet.

”Var har du varit?” sa Prins Andreas oroligt. ”Trollet Maja kom och knackade på dörren på slottet och sa att hon bara måste prata med dig! Hon mumlade något om Örnens budskap och julen, men mer förstod jag inte. Vi har letat efter dig och mötte Enhörningen Regnbåge som sa att du var vid stranden.”

Medans Prinsessan Tiara bytte om sa hon att hon inte hann förklara så mycket men att julen var i fara och hon var tvungen att ta sig raskast möjligt till Trollet Maja. Hon förklarade i korta ordalag det hon själv visste.

Prinsen Andreas som litade på sin syster bad henne att sätta sig upp på Hästen Eldens rygg hon med. Han skulle föra henne till Trollet Majas stuga mitt inne i skogen.

Innan hon satte sig upp på Eldens rygg önskade hon honom välkommen, sa att han var trygg hos henne,  att hon var tacksam över hans besök och att för att han ville hjälpa henne och välsignade honom.

I det dom närmade sig Trollet Majas stuga såg dom getterna Getis och Blomma stå och beta gräs och blommor. Inifrån smedjan som låg vid sidan av stugan hördes taktfasta hammarslag.

Plötsligt stack Trollet Maja ut huvudet och utbröt förtjust:
”Där är du ju! Jag har precis hunnit bli klar med ditt halsband, en ängel i äkta bergskrystall!”, sa hon och höll stolt fram smycket som glittrade i solen.

”Du behöver något som skyddar dig på ditt uppdrag och denna ängel är med på att få dig att känna dig trygg, men rensar även bort negativa energier och frekvenser runt dig.”

Prinsessan Tiara förstod inte först hur Trollet Maja kunde veta allt detta, men kom på att Örnen Örnis-Tiara säkert varit inom henne. Spontant sträckte hon fram handen med den nyckeln mot Trollet Maja som stannade upp, stirrade med stora ögon på nyckeln, på Prinsessan Tiara och utbröt:

”Var har du hittat den? Det är ju självaste”...

No comments:

Post a Comment