Translate

Thursday, December 12, 2013

Julsagan 2013. 12: Prinsessan Tiara räddar julen


Illustratör: Kari Elisabet Dahl


Prinsessan Tiara tog även emot brandfilten och svepte in sig i den när hon hörde hur Prins Andreas ropade oroligt: ”Prinsessan Tiara, vart tog du vägen?”

”Vad konstig du är”, svarade Prinsessan Tiara lugnt, jag står ju här vid sidan av dig och Hästen Elden.

”Jag ser dig inte!” svarade Prins Andreas nu oroligt. Hade han fått problem med ögonen? tänkte han.

Prinsessan Tiara undrade vad det var för märklig lek Prins Andreas lekte nu och sträckte ut en hand för att ta tag i hans fot. I det hon gjorde det tappade hon filten men hann se själv först att hon inte syntes. När filten gled av blev hon synlig igen.

Hon tog försiktigt upp filten och svepte den om sig igen men då syntes hon. Så testade hon att ta på sig filten men vände den så andra sidan kom upp och då blev hon osynlig! Så testade hon ett par gånger.

”Ännu en ledtråd det stod om i brevet”, sa hon glatt. ”Nu kan jag gå ostört in i de hemliga gångarna utan att draken ser mig, men Renarna Sally och Mally måste iallafall avleda draken så jag kan låsa upp dörren.”

Prins Andreas ville fortfarande inte rida från sin syster men förstod hur viktigt det var att få tag på Enhörningen Regnbåge så hans syster kunde komma fort därifrån då han flög snabbt med sina breda vingar. Han tog farväl och red i  sporrsträck för att hämta hjälp.

Renarna Sally och Mally sa via sina tankar att dom var redo, och att dom flög nära henne tills hon gav tecken till dom att avleda den dumma Draken Ponko.

I bakgrunden hördes Örnen Örnis-Tioras örnskri. Det gjorde att Prinsessan Tiara kände sig lite tryggare. Hon visste att hon skulle få hjälp och att det alltid var hjälpare runt henne. Men vad var det där som glittrade till på ett av träden närmast vägen?

När hon närmade sig såg hon att det var som luciaglitter, rött band, en ljuskrona, vita luciadräkter och Staffan stalledrängs stjärna bland annat. Så märkligt tänkte hon, det måste vara flera ledtrådar och la ned det i julklappssäcken där det försvann.

Solen stod mitt på himlen och hon såg nu när hon närmade sig den dumma Draken Ponko att han såg både stor och farlig ut. Men hon måste vara modig för att hjälpa Jultomten och rädda världen. Undrar vad som möter mig, tänkte hon och det ilade till i hennes mage.

Prinsessan Tiara gav tecken till Renarna Sally och Mally att avleda draken innan hon svepte filten tätt omkring sig. Renarna störtdök fram mot draken som såg först förvånad ut men startade snart följa efter dom. Snabbt var hon framme vid dörren, tog fram nyckeln å vred om låset. 

När hon öppnade dörren såg hon först inget för det var svart men hörde...

No comments:

Post a Comment