Translate

Monday, December 9, 2013

Julsagan 2013. 9: Prinsessan Tiara räddar julen

Illustratör: Kari Elisabeth Dahl

Samtidigt upptäckte Prinsessan Tiara att fjärilarna Blåis och Freddis som hon sett flyga vid stranden nu flyga inne i slottet.  Vad konstigt tänkte hon.

Fjärilarna Blåis och Freddis flög som uppför trappan till en dörr och så tillbaka till henne igen gång på gång. Hon förstod ganska raskt att dom ville visa henne något så hon gick dit och öppnade försiktigt dörren.

Gardinen i fönstret fladdrade till när dörren öppnades. Men hur kan det stå öppet? tänkte Prinsessan Tiara. Det var i detta rummet hon och Prins Andreas lekte mest och här fanns många leksaker, böcker, extrasängar, skrivbord, stolar, soffa, fåtöljer, bord, kritor, målarfärger och papper.

In genom fönstret flög Nyckelpigan Flygis och landade på skrivbordet bredvid brevet som såg ut som en gammal pergamentrulle. Det var ju det brevet hon fått av Örnen Örnis-Tiora tänkte Prinsessan Tiara. Men hur hade det kommit in hit?

Bredvid brevet på skrivbordet låg en liten påse, en typ gammaldags kompass med konstiga tecken på sig, en ljuslykta och tändstickor. Prinsessan Tiara såg även att där var en mini- brandsläckare och på stolen hängde som en gammal brun julklappssäck.

Nedifrån första våningen i slottet hördes Prins Andreas ropa till henne:
”Vad håller du på med? Skynda dig att gå på ditt rum och hämta brevet, vi får leka sen!”

Han hadde naturligtvis sett att dörren till lekrummet stod öppet tänkte Prinsessan Tiara och ropade tillbaka åt Prins Andreas att komma upp till henne. ”Vi har fått nya ledtrådar hit!”

Det tog inte långa stunden innan Prins Andreas var uppe hos henne och stod och tittade på skrivbordet han också. Nyckelpigan Flygis flög upp och över skrivbordet innan hon landade på brevet som lyste till. ”Hon vill visst vi skall läsa det nu,” sa Prinsessan Tiara.

Prinsessan Tiara gick och tog försiktigt upp det ihoprullade brevet och rullade sakta ut det. Det startade lysa och skimra om pappret och orden var nästan som levande. Hon startade läsa:

”Var Hälsad du utvalda Prinsessa i framtiden! Nu är tiden kommen för att rädda julen och världen. Med på ditt uppdrag har du fått några viktiga hjälpmedel. Den bruna julklappssäcken är förtrollad. Allt som läggs i den försvinner till tiden bortom tiden och kan hämtas fram då det behövs. På detta vis fraktar Jultomten alla julklappar till barnen på julafton för att spara plats. Denna säck kan även hämta saker från tiden bortom tiden genom att du önskar och ber  med hjärtat. Då manifesteras och materialiseras det och är bara att hämta upp från säcken. När du berör det stora X nede på brevet kommer en karta att visas över de hemliga gångarna mellan berget och vulkanen. Ta dig nu till berget och följ ledtrådarna på vägen. Kom ihåg att du är utvald och alltid trygg.” 

Prinsessan Tiara tittade mot fönstret när det plötsligt hördes...

No comments:

Post a Comment