Translate

Tuesday, December 3, 2013

Julsagan 2013. 3: Prinsessan Tiara räddar julen

Illustratör: Kari Elisabeth Dahl
Prinsessan Tiara fick syn på ett ljusskimmer långt ute på havet. Hon hade sett det nån gång då och då men visste inte vad det var. Det skimrade så klart att hon totalt glömde bort allt omkring sig och bara tittade mot ljusskimret.

Delfinen Fladdris tjattrade högt och hade simmat närmare strandkanten som väckte Prinsessan Tiara ifrån sina dagdrömmerier. Eftersom hon kunde prata med djuren via sina tankar önskade hon henne välkommen, sa att hon var trygg hos henne, att hon var tacksam över hennes besök och välsignade henne.

Fladdris svarade henne via sina tankar:
”Sätt på dig baddräkten, hoppa i vattnet och ta tag i min ryggfena! Jag skall föra dig till...” så tystnade Fladdris, som att det var en hemlighet.

Regnbåge puffade henne vänligt i sidan och bad henne om samma sak via sina tankar, för nu var det visst bråttom! Så Prinsessan Tiara bytte raskt om till badräkt och hoppade i havet. Vattnet var varmt och skönt och det kom som en våg mot henne.

Inne på stranden flög fjärilarna Blåis och Freddis i någon form av flygtävling innan dom flög ned och satte sig på handduken. Konstigt att se dom så nära stranden tänkte Prinessan Tiara, dom brukar ju flygleka mitt ute på blomsterängen. Mer han hon inte tänka innan Fladdris simmat intill henne och tjattrade.

”Ta tag i min ryggfena så sätter vi fart!” kom det från tankarna till Fladdris och Prinsessan Tiara lydde.

Fladdris startade simma och det gick fort! Dom var snart ute på havet långt från stranden och ljusskimret framför dom blev större och klarare. Ännu kunde inte Prinsessan Tiara se vad det var men det kändes ändå som att dom simmade mot just detta ljusskimmer, så hon frågade i sina tankar vart dom skulle?

”Havet bär på många svar och hemligheter, vi rider inte bara på vågorna men färdas via tid och rum dit allt hänger ihop.” svarade Fladdris. Detta förstod inte Prinsessan Tiara något av och bad Fladdris förklara bättre.

”Du är den utvalda Prinsessan som i framtiden skall rädda julen och världen”, svarade Fladdris. ”Jag skall ta dig till..”, så tystnade hon igen men fortsatte efter att dom simmat genom några höga vågor. ”På ditt uppdrag är det någon som med sin urgamla vishet skall hjälpa dig. Jag tar dig till henne nu.”

Dom närmade sig ljusskimret och Prinsessan Tiara såg att det var en båt som flöt på vågorna, och en kvinna med långt mörkt hår och vacker vit klänning stod på däcket och vinkade välkomnande mot dom.

Det var trolskt, magiskt alltihop och Prinsessan Tiara såg nu även...

No comments:

Post a Comment