Translate

Saturday, December 21, 2013

Julsagan 2013. 21: Prinsessan Tiara räddar julen

Illustratör: Kari Elisabeth Dahl
LUCKA 21:
Trollet Maja kom ut och tittade på Prinsessan Tiara och sa:
”Men var har du halsbandet med den lilla krystallängeln jag gjorde till dig? Jag läste en trollformel över den så att den skall skydda dig.”

Prinsessan Tiara sa att den var så vacker att hon hade lagt den i julklapps säcken för att inte tappa bort den. Trollet Maja bad henne att genast ta på sig den, och Prinsessan Tiara hämtade fram den och satte på sig den lilla vackra ängeln.

Ängeln var sval men Prinsessan Tiara kände att det strömmade värme från den och genom hela kroppen. Hon kände att hon blev lugn.

Ifrån himlen hördes åter igen Örnen Örnis-Tioras skri igen och Trollet Maja sa att nu drar vi och hoppade upp på Enhörningen Regnbåges rygg bakom Prinsessan Tiara. 

Enhörningen bredde ut sina vingar och raskt var dom uppe i luften och flög raskt tillbaka för att se var den dumma Draken Ponko och Renen Mally var. Det var inte svårt att hitta då det pinglade från Renen Mally.
Den dumma draken Ponko syntes inte till och Renen Mally såg sliten ut och flög ned och kröp under en stor gran. Trollet Maja fick Enhörningen Regnbåge att flyga dit samtidigt som hon läste som märkliga ramsor på flygturen.

Renen Mally darrade av utmattning och viskade knappt hörbart via sina tankar:
”Den dumma Draken Ponko fick tag på en nyckel och skulle flyga till havet och kasta den i vågorna, så långt ut att den inte kan komma tillbaka.”

Prinsessan Tiara reagerade på att den dumma Draken Ponko hade fått tag på nyckeln och kunnat flyga iväg med den. Men hur kunde han det funderade hon vidare på eftersom bara dom som är snälla som kan ha den. Varför hade han en mask som brevet och skuggan i oasen pratade om.

Trollet Maja gav Renen Mally något flytande hon hade med sig i en liten brun flaska och Renen Mally kvicknade till reste sig på lika ostadiga ben som en nyfödd ren unge. Det gick bara kort tid så var Renen Mally som vanligt.

”Vi måste genast ta oss till stranden där Delfinen Fladdris väntar”, sa Enhörningen Regnbåge. ”Havets skatter väntar på att återupptäckas och Ärkeängel Isis har nya ledtrådar till dig.”

Trollet Maja stannade hos Renen Mally medans Prinsessan Tiara flög på Enhörningen Regnbåges rygg och dom kom sig snabbt till stranden där Delfinen Fladdris tjatter hördes långt innan dom var framme.

”Hoppa i och ta tag i min fena så simmar vi till målet för nästa ledtråd, det är inte båten men jag lovar visa dig,” sa Delfinen Fladdris.

Prinsessan Tiara hoppade i vattnet och Delfinen Fladdris…

No comments:

Post a Comment