Translate

Monday, December 16, 2013

Julsagan 2013. 16: Prinsessan Tiara räddar julen

Illustratör: Kari Elisabeth Dahl

Prinsessan Tiara önskade med hjärtat och drog fram matsäcken från julklappssäcken när hon såg att där vid oasen var en bänk med ett fårskinn på. Den påminde om den bänk som var i båten där hon mötte Ärkeängel Isis första gången.

Hon bestämde sig för att sätta sig ned och fika på denna bänken. Det var så avslappnande att höra det porlande, rinnande vattnet att Prinsessan Tiara glömde bort för en stund om dumma drakar, stenmonster och annat elände.

”Välkommen du utvalda Prinsessa, du är väntad hit,” hörde Prinsessan Tiara någon som sa. Hon såg sig förvirrat omkring men kunde inte se någon, inte ens Ärkeängeln Isis. Där kom rösten igen:

”Du är den utvalda Prinsessan då du ser mer än ögat kan se, hör mer än örat kan höra och förstår det andra ännu är på väg att upptäcka.”

Prinsessan Tiara såg sig omkring och lyste med ljuslyktan men hon såg inte någon. Så konstigt tänkte hon. Det var då hon upptäckte att i gruv väggen vid det porlande vattnet fanns ett vattenfall och bakom var som en grotta där rösten kom ifrån.

”Alla har sin historia,” fortsatte rösten. ”Människor har sin historia, djur har sin historia och naturen, himlen och vatten har sina historier. Ibland måste man lyssna med hjärtat och höra det som inte sägs då det göms bakom en mask. Många gånger är inte allt som det verkar.” Rösten tystnade.

Prinsessan Tiara gick nyfiket närmare vattenfallet men kunde inte se vem som pratade till henne. Så hon frågade:

”Var hälsad du som ger dessa besked, jag tackar för din visdom. Vem är du som säger detta till mig och på vilket sätt skall jag fortsätta mitt uppdrag? Hur hjälper detta mig?”

Det var helt stilla runt Prinsessan Tiara där hon stod. Bara ljudet av det rinnande, porlande vattnet hördes och suset av en svag fläkt. Men där kom det där ljudet av en liten pingla igen, annars var det stilla.

”Jag kommer från tiden bortom tiden och mitt budskap till dig är att du skall se med öronen, höra med ögat och känna med hjärtat så vill svaren komma till dig. Minns mina ord att allt och alla har en historia så se bakom det och hjälp världen. Du kommer att förstå,” sa rösten.

Det lät konstigt tyckte Prinsessan Tiara men kom att tänka på det hon frågat Trollet Maja om. Varför hade den dumma draken kidnappat Jultomten? 

Hon undrade nu på varför han var dum och inte ville att Jultomten skulle sprida julglädjen? Varför skrämdes Stenmonstret och hade varnat Elden som fölunge?

Prinsessan Tiara fick mycket att tänka på och ryckte till när hon hörde...

No comments:

Post a Comment