Translate

Tuesday, December 10, 2013

Julsagan 2013. 10: Prinsessan Tiara räddar julen

Illustratör: Kari Elisabeth Dahl

Prinsessan Tiara tittade mot fönstret när det plötsligt hördes ett örnskri på avstånd. Så det var Örnen Örnis-Tiora som kommit med det nya brevet och alla ledtrådar tänkte hon.

Prins Andreas hjälpte Prinsessan Tiara med att stoppa ned sakerna i julklappssäcken. Helt märkligt men sakerna verkade som försvinna ned i säcken när det blev lagt i den. Precis som det stod i brevet. 

Sedan gick dom ned till köket, dom var ju tvugna att ha i sig mat och packa matsäck för dom visste ju inte hur länge detta uppdrag skulle ta.

Prinsessan Tiara kom även ihåg matsäcken som Trollet Maja givit henne och stoppade ned den i julklappssäcken. Kan vara bra att ha med sig tänkte hon och satte på sig halsbandet med den glittrande bergskrystall ängeln. Ett lugn spred sig i hennes kropp och det svala smycket gav henne samtidigt en känsla av värme.

”Vi måste låta Renarna Sally och Mally visa oss vägen,” sa Prinsessan Tiara. ”Trots allt såg dom var den dumma draken Ponko gick in, det är ju dit vi måste ta oss nu. ”Vi tar ju med oss brevet med kartan för närmare detaljer när vi väl kommit dit.”

Prins Andreas svarade henne:
”Vilken bra idé! Hästen Elden är ju även uppvuxen i området så han kan ta oss raskaste vägen dit.”

Efter att ha ätit och bytt kläder gick dom ut till Hästen Elden och Renarna Sally och Mally och berättade om sina planer. Dom blev eniga om att slå följe, samarbeta och när Prinsessan Tiara och Prins Andreas satte sig upp på hästryggen sattes resan till berget vid vulkanen igång.

När det gått en stund pratade Hästen Elden via sina tankar och frågade:
”När vi närmar oss berget, kan Renarna Sally och Mally flyga upp och se om Stenmonstret är i närheten? Jag är jätterädd för det, han lovade spärra in mig i berget som fölunge nästa gång jag visade mig.” Hästen Elden tystnade och fortsatte galloppera fort.

”Du är så modig Hästen Elden!” svarade Prinsessan Tiara i sina tankar. ”Mod är inte avsaknad av rädsla, men att  förstå att något är så mycket större och viktigare än sig själv och göra det ändå.”

Renarna Sally och Mally lovade att spana när dom närmade sig berget och visa var som Jultomten blev inlåst.

”Det kan ju vara”, sa Prinsessan Tiara försiktigt i sina tankar, ”att Jultomten inte är där när vi kommer. Han kan ju ha försökt finna en annan väg ut genom gånglabyrinten. Vi startar där iallafall”, bestämde hon.

När dom närmades sig berget fick dom se en stor sten ligga mitt i vägen, men även...

No comments:

Post a Comment