Translate

Friday, December 20, 2013

Julsagan 2013. 20: Prinsessan Tiara räddar julen

Illustratör: Kari Elisabeth Dahl


”Jag måste testa en sak först,” sa Prinsessan Tiara till Stenmonstret Klopi innan hon gick ut. Kan du vara snäll att hålla i denna nyckel för mig?” sa hon och sträckte fram nyckeln.

Trollet Maja hade lagt en förtrollning på nyckeln mindes hon och bara dom som är snälla kan ta på den. Hon ville testa att Stenmonstret Klopi var snäll och inte skulle lura henne i en fälla, och han tog emot nyckeln med stora ögon.

”Jag trodde aldrig jag skulle få se på den igen,” sa Stenmonstret Klopi och tog upp och studerade den glänsande nyckeln. ”Jag gick och bad att den skulle komma tillbaka.”

Nu visste Prinsessan Tiara att Stenmonstret Klopi innerst inne var snäll, annars hade han inte kunnat hålla i nyckeln.

Ljudet av en pingla hördes nu starkt utanför gruvöppningen och Renen Sally stack in sitt huvud. På hennes sele satt en lite större pingla och det var den som låtit i gruvgången. Precis som brevet sa skulle dom vägledas av en pingla.

Om hon var nära målet nu måste ju Jultomten vara nära tänkte Prinsessan Tiara och såg sig omkring. Hon frågade Renen Sally om hon sett Jultomten, men det hade inte Renen Sally som gömde sig för den dumma draken Ponko.

”Vi delade på oss och flög åt var varsit håll jag och Renen Mally,” sa Renen Sally. ”Den dumma draken Ponko följde efter honom efter att ha störtdykt mot mig, men jag lyckades fly. Vi måste hjälpa honom!”

I bakgrunden längre bort hördes Örnen Örnis-Tioras skri. Prinsessan Tiara fick en idé och ropade åt honom och fortsatte prata i sina tankar: ”Ge bud till Trollet Maja att komma hit så fort som möjligt, vi behöver henne och hennes magi nu!”

Örnen Örnis-Tiora svarade via sina tankar att han var på väg till hennes stuga i skogen med uppmaningen. Samtidigt hördes det vingslag på himlen och där kom Enhörningen Regnbåge flygande.

”Jag måste få dig härifrån genast! Kom sätt dig på min rygg så flyger vi,” sa Enhörningen Regnbåge. ”Vi har ingen tid att förlora, skynda dig!”

Prinsessan Tiara svarade med att hon ville inte lämna Stenmonstret Klopi och trots allt hade dom sänt bud på Trollet Maja. Så dumt om hon själv försvann förklarade hon.

”Vi skall hämta Trollet Maja,” förklarade Enhörningen Regnbåge. Jag mötte Örnen Örnis-Tiora och det är något som vi måste göra. Den dumma draken Ponko är argare än någon gång och vi skall rädda Renen Mally.”

Prinsessan Tiaras huvud blev fullt av tankar men hon hoppade lydigt upp på ryggen till Enhörningen Regnbåge. Med ens var dom högt uppe i luften och på kort tid framme vid Trollet Majas stuga där getterna Getis och Blomma stod och betade.

Trollet Maja kom ut och tittade på Prinsessan Tiara och sa: ”Men var har du”....

No comments:

Post a Comment