Translate

Wednesday, December 4, 2013

Julsagan 2013. 4: Prinsessan Tiara räddar julen

Illustratör: Kari Elisabeth Dahl

Det var trolskt, magiskt alltihop och Prinsessan Tiara såg nu även att båten inte hade något segel men bara flöt som av sig själv mot dom. Kvinnan på båten var strålande vacker och vinkade och log välkomnande mot dom när dom närmade sig.

En stor flodvåg fick taget på Prinsessan Tiara och lyfte henne upp mot båten där kvinnan tog emot henne med utsträckta armar. Det skedde så fort att hon inte hängde med på vad som egentligen skedde.

Prinsessan Tiara såg sig lite förvirrat runt där hon stod bredvid kvinnan det strålade om. Delfinen Fladdris hörde hennes funderingar och sände lugnande tankar:

”Detta är Ärkeängel Isis som kommit från Atlantis för att hjälpa dig på ditt uppdrag. Du kan dela med dig av alla dina tankar, bekymmer och samtidigt lyssna på hennes urgamla visdom. När du är redo kommer jag att föra hem dig.”

 Fladdris simmade iväg och gjorde ett stort hopp, dök ned i vågorna och försvann. I det hon försvann kände Prinsessan Tiara att hon fick på sig något mjukt och tittade ned. Märkligt att hon redan var torr tänkte hon och såg på den vackra, vita, mjuka badrocken som Ärkeängel Isis lagt på hennes axlar.

”Var hälsad du utvalda Prinsessa”, sa Ärkeängeln Isis med en mjuk sammetslen röst. ”Nu är tiden kommen för att finna de inre skatterna och rädda julen och världen.”

Hon tystnade och tog Prinsessan Tiaras hand och ledde henne till en bänk med ett fårskinn på och bad henne lägga sig ned på den. Eftersom hon kände sig lite förvirrad och fortfarande var lite morgontrött la hon sig tacksamt ned på bänken.

Ärkeängel Isis startade sjunga och det var så vackert att Prinsessan Tiara nästan fick lust att gråta först, men vaggades i sömn och kände sig omsluten av värme och trygghet som strömmade mot henne som från händerna på Ärkeängel Isis.

I det hon slumrade hade dom ett samtal där Prinsessan Tiara fick veta mer om sitt uppdrag. Rätt innan hon vaknade sa Ärkeängeln Isis att hon inte skulle minnas samtalet innan hon var redo, att hon skulle få gradvis information om det som blev sagt.

Ärkeängeln Isis gav henne en nyckel som gått sönder och bad henne om att hjälpa henne få den lagad. Jultomten hölls fången och nyckeln låser upp dörren för att släppa honom fri berättade hon vidare.

”Den dumma draken Ponko vaktar den låsta dörren, och bara du kan rädda Jultomten, julen och världen, men du är aldrig ensam och jag och flera hjälpare kommer när vi behövs.”

Prinsessan Tiara, tog emot nyckeln och sa...

No comments:

Post a Comment