Translate

Tuesday, December 17, 2013

Julsagan 2013. 17: Prinsessan Tiara räddar julen

Illustratör: Kari Elisabeth Dahl

Prinsessan Tiara fick mycket att tänka på och ryckte till när hon hörde ett kraftigt brak bakom sig. Det dundrade och ekade i gruvgången och en obehagskänsla fyllde Prinessan Tiara. Vad sker tänkte hon?

Bakom henne kunde man se att det kom som stendamm och hur gruvgången rasade ihop längre bort. Prinsessan Tiara kände panik men klarade inte röra sig. Hon stod stilla och viskade hjälp Ärkeängel Isis som kom till henne på ett ögonblick.

”Kom med mig, vi måste framåt i gruvan nu och kan inte se oss tillbaka,” sa Ärkeängel Isis med sin sammetslena röst. ”Du måste lita på dig själv, att det finns fler utgångar än den du precis kom in genom.”

Dånet hade tystnat och Prinsessan Tiara såg att det var totalt omöjligt att komma tillbaka till huvud dörren till gruvgångarna på grund av de stora stenblock som spärrade vägen. Tankarna for igenom hennes huvud. Hur skulle hon hitta Jultomten och hur skulle dom komma ut?

Kartan som blinkade till och Prinsessan Tiara blev lite lugnare eftersom den skulle visa henne framåt och Jultomten måste ju finnas irrande nånstans på vägen. Hon tog tre djupa andetag och fortsatte gå dit kompassen med de konstiga tecknen visade.

Ljudet av pinglan ekade nu emot henne och Ärkeängel Isis lite starkare och hon ökade på stegen. Ljudet av en pingla skulle visa henne att hon var på rätt väg även om hon inte förstod hur en pingla kunde leda henne genom labyrinten?

Lite längre fram i tunneln såg Prinsessan Tiara som ett ljus komma in precis som när man är på väg ut från en tunnel. Hon startade springa för hennes hjärta sa att där fanns en av de många ingångar och hon ville dit fortast möjligt.

Prinsessan Tiara stannade till lite andfådd och fick se Nyckelpigan Flygis komma emot henne. Hur kom du in hit? tänkte hon och tackade henne för att hon kom mot henne.

Nyckelpigan Flygis flög som mot ena väggen i gruvgången och Prinsessan Tiara lyste upp med ljuslyktan. Hon fick se en text inristad i bergväggen hon inte sett om det inte var för Nyckelpigan Flygis och hon tackade henne för det och läste:

VENI, VIDI,VICI! Gå vidare, du förtjänar det!”

Prinsessan Tiara stirrade på de inristade orden och mindes att det var latin och betyder: Jag kom, jag såg, jag segrade. Ännu ett tecken på att inte ge upp och att dom säkerligen varit många som passerat dessa gångar genom tidernas lopp.

Hon gick med lätta fötter och närmade sig ljuset som såg ut som en öppning i gruvgången när det där hemska vrålet ännu en gång ekade i gången. 

Prinsessan Tiara rös och...

No comments:

Post a Comment