Translate

Friday, December 13, 2013

Julsagan 2013. 13: Prinsessan Tiara räddar julen

Illustratör: Kari Elisabeth Dahl

När Prinsessan Tiara öppnade dörren såg hon först inget för det var svart men hörde som att det ekade lite när hon försiktigt stängde dörren efter sig.  Detta är en stor gång tänkte hon medans hon försökte hitta ljuslyktan och tändstickorna i julklapps säcken

Julklapps säcken var tom! Hon kände inget och visste inte hur hon skulle göra. Att gå ut till den elaka Draken Ponko som jagade Renarna Sally och Mally var otänkbart, det var ju farligt tänkte hon. Samtidigt hade hon kommit så långt att hon ville vidare.

En kall vattendroppe från den gamla gruvgången träffade henne mitt i pannan, och hon suckade och tänkte att här skulle det behövas hjärtevärme. Det var då hon kom på att det i brevet stod att hon skulle önska något med hjärtat, och be om det för att  få julklapps säcken att hämta det från tiden bortom tiden.

Hon hann knappt tänka färdigt sin önskning innan ljuslyktan och tändstickorna fanns i julklapps säcken. Hon fick tännt ljuslyktan och det spred seg sakta ett varmt ljussken i gången.

Jag känner mig precis som Sankta Lucia, tänkte Prinsessan Tiara där hon försiktigt gick fram på den ganska breda gången in i berget. Tänk om jag skulle haft följe av ett Luciatåg? Hon log själv åt tanken och tyckte att Ärkeängel Isis hade passat som Sankta Lucia. Åh, tänkte hon, vad jag önskade att jag slapp gå ensam härinne!

Julklappssäcken startade plötsligt att röra på sig och hon tappade ned den på gruvgången. Prinsessan Tiaras ögon spärrades upp där hon i lampskenet fick se hur julklappssäcken växte och ut kröp inte bara Ärkeängeln Isis, men även flera små änglar och några änglar utklädda som tomtenissar.

”Var hälsad du utvalda Prinsessa i framtiden,” sa Ärkeängel Isis varmt med sin mjuka sammetslena röst. ”Jag lovade att komma när du kallade på mig och tog med mig några hjälpande änglar eftersom du önskade med hjärtat ett Luciatåg. Tack för att du hade dräkterna klara åt oss!” sa hon och log varmt.

Gruvgången blev nu fylld av vacker sång när änglarna stämde upp som i en kör: Sankta Lucia
Det fladdrade om Prinsessan Tiaras lykta och lyste om ljuskronan Ärkeängeln Isis hade på sitt huvud och blinkade om tärnornas ljus.

Prinsessan Tiara glömde bort sig lite för en stund och bara njöt av den magiska stämningen. Vad skönt att slippa vara ensam tänkte hon. Nu är vi fler som kan leta efter Jultomten! 

Hon som vaknade till från sina dagdrömmar och önskade med hjärtat att hämta fram brevet, stoppade ned handen i julklapps säcken och fiskade upp det.

I samma stund som hon skulle trycka på det stora X-et för att få fram kartan hördes ett stort vrål eka i gången emot dom. Prinsessan Tiara ryckte till när hon fick se...

No comments:

Post a Comment