Translate

Thursday, December 5, 2013

Julsagan 2013. 5: Prinsessan Tiara räddar julen

Illustratör: Kari Elisabeth Dahl

Prinsessan Tiara, tog emot nyckeln och sa lite bekymrat: ”Men hur skall jag få lagat denna nyckel?”

Ärkeängel Isis log milt mot henne och sa med sin sammetslena röst att det skulle hon inte. Hon skulle finna en av de hjälpare som är placerad runt henne som skulle hjälpa henne med att laga nyckeln. ”Så tänk kreativt”, sa Ärkeängel Isis, ”du vet vem du kan be i ditt hjärta.”

Prinsessan Tiara blev stående och fundera med den svala delade nyckeln i sin ena hand och undrade vem av alla dom hon kände som kunde hjälpa henne med att laga nyckeln? Hon tänkte nästan så det knakade. Den enda hon kunde komma på som kunde något om att smida järn var Trollet Maja. Hon hade hört ljud från hennes smedja i skogen nu imorse mindes hon, var det en ledtråd?

En gång hade Trollet Maja hjälpt Prinsessan Tiara att laga ett halsband, men hon var lite skum och det ilade i  magen då hon tänkte på att fråga henne om hjälp igen. Samtidigt var hon den som var kunnig på att smida järn och en riktig troll kärring.

Ärkeängel Isis som även hon kunde kommunicera via sina tankar svarade högt:
”Nu som du vet svaret i ditt hjärta skall du uppsöka Trollet Maja. Det kan behövas äkta trolldom och magi som hjälp på vägen. Ta nu med dig nyckeln och hjälp oss att rädda Jultomten, Julen och världen.”

Nu ilade det till i magen på Prinsessan Tiara igen när hon tänkte på den dumma Draken Ponko. Han bodde uppe vid berget nära en vulkan som inte haft utbrott på många, många år. Just i bergen och vid vulkanen fanns det hemliga underjordiska gångar och hålrum. Så det var alltså där Jultomten hölls fången?

”Jag vet inte hur jag skall göra ännu”, sa Prinsessan Tiara nu högt och kände sig lite mer modig. ”Men jag satsar på att det ordnar sig och jag ställer naturligtvis upp! Det blir ingen julglädje om inte Jultomten får lov att sprida den runt världen.”

Delfinen Fladdris tjatter hördes närmare och närmare båten och det var dags att ta farväl med Ärkeängel Isis.  Innan hon hoppade i havet sa Ärkeängel Isis:

”Brevet som Örnen Örnis-Tiora kom med är ett magiskt brev. Det vill komma mer information på det och där finner du även en karta hur du hittar till den hemliga ingången där Jultomten hålls inlåst. Behöver du mig är det bara att viska med hjärtat så är jag hos dig. Kom ihåg att du kommer att minnas från vårt samtal när du behöver det.” Hon log varmt.

Prinsessan Tiara tog tag i fenan på Delfinen Fladdris som startade simma fort ivrigt tjattrande. Det gick i ett rasande tempo och dom närmade sig raskt ön och stranden. På stranden kunde man se att någon väntade. 

Men det är ju...

No comments:

Post a Comment