Translate

Sunday, December 22, 2013

Julsagan 2013. 22: Prinsessan Tiara räddar julen

Illustratör: Kari Elisabeth Dahl

Prinsessan Tiara hoppade i vattnet och Delfinen Fladdris dök ned och simmade under henne i det djupa vattnet. Hon väntade på Prinsessan Tiara och sa i sina tankar att hon skulle hålla hårt om hennes fena, för nu skulle dom simma till en underjordisk grotta.

Dom fortsatte nedåt i djupet men inte långt alls innan Delfinen Fladdris simmade rakt fram och lite uppåt och plötsligt hade Prinsessan Tiara huvudet över vattenytan. Hon tog ett djupt andetag och startade se sig omkring.

Delfinen Fladdris sprutade som en stråle vatten från sitt lufthål som stänkte Prinsessan Tiara i ansiktet och det ekade av hennes tjatter i grottan. Där kom ett ljus uppifrån så man kunde se att grottan var stor.

Mot henne kom Ärkeängel Isis gående i sin vackra vita klänning. Hon sträckte fram sin hand mot Prinsessan Tiara och hjälpte henne upp på klippan samtidigt som Delfinen Fladdris sa i sina tankar att hon skulle vänta på henne just där.

”Var hälsad du utvalda Prinsessa,” sa Ärkeängel Isis. ”Du har nu kommit till platsen där du kommer att utrustas med det du behöver för att rädda Julen och världen.”

Ärkeängeln Isis tog hennes hand och dom startade gå in i den stora grottan som var gömd i berget. På sina ställen lyste det upp av visdomsord på väggarna och Prinsessan Tiara följde med och såg att det glimmade till som av diamanter här och där i grott väggen.

Dom kom fram till en plats där det var tänt ett levande ljus och där låg som kristaller, diamanter och andra ädelstenar spridda på ett bord. Dom stannade där och Ärkeängeln Isis gav henne en mörkröd rubin och sa den tillhörde Stenmonstret Klopi.

”Han tror att denna ädelsten är hans hjärta,” sa Ärkeängel Isis med sin mjuka röst, ”men hans hjärta dunkar i honom och denna ädelsten satte Trollet Maja på honom så han skulle påminnas om vem han en gång var,” fortsatte hon.

Prinsessan Tiara sa att hon inte förstod och bad Ärkeängel Isis att förklara.

”För länge sedan var Stenmonstret Klopi inte ett stenmonster men en helt vanlig pojke. Han gick vilse i skogen och Trollet Maja hittade honom och gav honom ett ställe att bo på. Eftersom han var en nyfiken pojke ville han lära sig det Trollet Maja kunde och gick och övade sig på magiska ramsor. Han sa fel på en ramsa och blev istället förvandlad till en stenhög. Trollet Maja råkade höra när detta skedde och sa en annan trollformel som gjorde att han blev ett stenmonster. För att han skulle minnas att han var en vanlig pojke tills dom lärt sig hur bryta förtrollningen, satte Trollet Maja en röd rubin mitt i bröstet på honom så han skulle minnas det.”

Ärkeängeln Isis fortsatte efter en kort paus: ”Det Trollet Maja inte visste då var att det hon sa av magiska ramsor skulle få effekt på så många andra som skulle starta uppföra sig konstigt i världen. Den dumma Draken Ponko är en av dom.”

Prinsessan Tiara frågade vad detta hade med Jultomten att göra när hon mindes…

No comments:

Post a Comment