Translate

Thursday, December 1, 2011

Åsa's Julkalender 2011, Lucka 1

Lucka 1, 2011.

Jultomten låg i solen på Gran Canaria och halvslumrade på stranden. Ännu var det bara 1 december, nästan en månad innan hans mest hektiska period och därför semestertid. Även en Jultomte behöver ledigt och vila upp sig, och i år gick resan till Gran Canaria.

Han tänkte där han låg och slumrade om han skulle följa med paraden med Bamse, Lille Skutt och Skalman, men bestämde sig sen för att bara njuta solen. Längre hann han inte tänka innan han kände nåt stänkande i ansiktet och tittade förvånat upp. Vid sidan av solstolen sprang en liten tjattrande apa och stänkte vatten på honom från sugröret till vattenglaset. Med ens grep han tag i Jultomtens röda mössa som låg vid sidan av honom och for högt upp i ett träd, tjattrande som om han varnade för något.

- Men vad i alla sina dagar, utropade Jultomten förvånat och fortsatte: Kom genast ned med min mössa!!

Apan tjattrade vidare och fortsatte klättra upp i palmen och pekade mot himlen. När Jultomten tittade dit apan pekade blev hans ögon jättestora. Där flög ju hans renar... allihopa...

- Men hur... vem... va?... mumlade Jultomten nu nervöst. Vem har släppt lös dem och hur skall jag nu komma hem till Nordpolen och Tomte Mor?

Det snurrade runt i Jultomtens huvud och han la sig förvirrat ned på solstolen. Jag måste ha fått solsting tänkte han och ser i syner... Renarna är ju i tryggt förvar på Kamelfarmen, tänkte han medan han försökte få tag på vattenglaset. Åter igen hörde han tjattret och fick syn på apan uppe i palmen, som nu kom nedklättrande.

Denna gången stannade apan till, hämtade upp en flaska från stranden innan den hoppade fram och sträckte fram flaskan till Jultomten. I flaskan satt en tjock kork och det låg även ett rullat brev inuti.

- Har jag fått flaskpost? sa Jultomten högt. Nu var han ännu mera förvirrad.

Sagt och gjort han drog ur korken och fick tag på pappret som han försiktig drog ur flaskan. Med stora ögon rullade han ut det och startade läsa de spretiga bokstäverna.
Kära Jultomten.....

No comments:

Post a Comment