Translate

Friday, December 9, 2011

Åsa's Julkalender 2011, Lucka 9

Lucka 9


... Ljudet var bekant och snart kände Jultomten igen att det var sången från den tecknade "Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul" som sänds på tv på  julafton. Melodin var med i den där scenen när alla julklapparna marscherar in i julklappssäcken. Men var kom ljudet ifrån? Hans ögon sökte över innehållet i skattkistan för att se var det kom ifrån. I ena hörnet under lite glitter var det en julklapps-säck och från den lät det.

Jultomten tog upp den och mycket riktigt inuti var speldosan med musiken. Det påminde honom om att det närmade sig julafton och att denna julklappssäck var med på resan runt världen. Hans Pappa, även han själv, brukade jobba med denna musiken i bakgrunden för att få den riktiga stämningen i förberedelserna. Jultomten tog speldosan ur säcken och gick till sina vänner som blev ännu mer motiverade att stå på och bli färdiga.

Viktor var arbetsledare och fick de andra att arbeta, han kordinerade jobbet och nu startade det bli lite bråttom. För det började skymma och när det väl blir mörkt på Gran Canaria, då blir det mörkt fort.

Han gick med raska steg fram till Jultomten och sa:
- Vi har mött på en utmaning, något vi jobbar med att få löst, sa han i en ton för att inte skrämma Jultomten. Det är så att vi skulle behöva rep för att binda ballongen med och nåt att binda upp det i.

- Det kan jag ordna med! svarade Jultomten lättat. Var det inget värre, fortsatte han och log.

Viktor tittade lite märkligt på honom när Jultomten gick och hämtade julklappssäcken, blundade och sa nåt i stil med att han önskade rep till luftballongen och nåt att binda fast dem i. Det gick en liten stund och plötsligt var julklappssäcken full av något. Viktor's ögon spärrades upp så Jultomten förklarade att detta var en magisk säck.

- Önskar du dig något med hjärtat, så kommer det till dig. Lite raskare leverans med just denna säcken, men fungerar annars med, förklarade Jultomten.

Max gav till ett litet glädjetjut när han fick se att nu fanns det rep och nåt att binda fast det på. I nästa sekund nös han och en liten eldslåga pös ur ena näsborren och höll nästan på att tända eld på...


No comments:

Post a Comment