Translate

Friday, December 16, 2011

Åsa's Julkalender, Lucka 16

... något långt där borta som stack upp på ett lite annorlunda sätt. Jultomten fick tag på kikaren och trodde inte sina egna ögon av vad han fick se. Det såg ju ut som toppar på Pyramider, men hur i all sin dar kan det komma sig tänkte han och ropade till sig Viktor. Dom reste verkligen inte mot Nord, nu var dom ju på väg söderut tänkte han oroligt.

Viktor kom flygande och Jultomten pekade mot Pyramid topparna och undrade hur i all sin dar Max kunde navigera så fel? Det var meningen dom skulle till Nord Polen och inte Sydpolen! sa han nu märkbart oroligt.

Viktor tittade lugnt på honom och sa kryptiskt att dom skulle visst åt detta hållet innan dom vänder kosan norröver igen. Det kunde vara att något väntade dom dit dom skulle, fortsatte han. Något mer sa inte Viktor innan han flög till Ruben och sa något till honom.

- Är vi i Egypten? frågade Nissen eller vart är vi på väg? Dom tre vise männen kom ju från Egypten till Betlehem för att ge gåvor till det nyfödda Jesusbarnet. Var det inte så?

Jultomten nickade åt det Nissen sa men kunde inte säga vart dom var på väg. Dom småpratade lite om olika jultraditioner och slumrade till bägge två där dom satt. Till och med apan sov gott liggande på julklapps säcken. Några timmar senare vaknade dom av att Viktor flugit fram och sagt att dom skulle landa snart.

Härliga vindar strömmade på från det Jultomten menade var Röda Havets kust. Som vanligt hade dom landat när det var skymning och det blev straks helt mörkt. Det var bara månen och stjärnorna på himlen som lyste upp den mörka natten.

- Här brukar vi rasta och se om vi möter några handelsmän från Punt, sa Viktor när han kommit fram. Dom brukar övernatta just här, fortsatte han.

Mycket riktigt det kom ett följe med några vagnar som slog läger en bit bort, man såg hur dom tände en brasa och startade laga mat. Apan tjattrade på och verkade ivrig på att gå bort och hälsa på, så sagt och gjort dom traskade dit.

Ännu en gång fick Viktor vara tolk då dom mötte den som verkade vara ledaren i lägret. Denne man önskade välkommen och sa att han haft en uppenbarelse där han såg dom komma. En uppenbarlese är som en vaken dröm där man får besked och bara vet vad som skall ske i framtiden, förklarade Viktor.

Mannen gick till en av vagnarna och kom tillbaka med ett skrin som han överräckte till Jultomten. Med Viktors hjälp sa han att detta var en gåva som getts i långa tider, mest känd var då dom tre vise männen hade det med sig som gåva till det nyfödda Jesusbarnet. Nu bad han att dom skulle ta vara på denna gåva och ge den till ett nyfött barn som skulle komma denna julen, för det var det som var sagt i hans uppenbarelse.

- Tack för er generösa gåva, svarade Jultomten ödmjukt. Jag skall ta det med mig och se till att det kommer dit det skall.

Jultomten visste inte vem som skulle ha det men tänkte att det löser sig när det rätta barnet dykit upp. Han tittade upp mot himlen, i öster såg han...


No comments:

Post a Comment