Translate

Monday, December 19, 2011

Åsa's Julkalender 2011. Lucka 19

... han vaknade av apans tjatter. Det glittrade och skimrande omkring honom och han förstod först inte var han var. Så kände han en sval vind blåsa honom i ansiktet och blev medveten om att han satt under en skinnfäll i luftballongen med Tomtemössan dragen långt ned över öronen. Nissen satt vid sidan av honom och sov.

Nu förstod Jultomten ingenting alls. Hade han bara drömt om sandstranden, simturen med delfiner, Pegasus, templet och den magiska stämningen med kristaller, rökelser och musik? Jo men så måste det ha varit, men så konstigt att han inte mindes något av att ha tatt på sig skinnfällen. Visst hade han varit utarbetad och semestern varit extra efterlängtad iår, men iallafall. Det var lite obehagligt att inte minnas tänkte han.

Åter igen kom apans tjatter och han suckade medans han mindes allt annat. Nu måste dom ju närma sig Nord Polen eftersom dom åkt in i ett snöoväder. Men hur skulle det gå med luftballongen, vad om elden skulle slockna som blåser in varmluft i ballongen?

Mer hann inte Jultomten tänka innan han hörde apans tjatter för tredje gången. Där hörde även han det surrande ljudet som kom från fickan, var svagt eftersom den var täckt med skinnfällen. Han fick ta av sig vantarna han hade på sig för att få tag på den. Nya tecken visades och den pekade i riktning nord. Max och Ruben kom flygande för att se.

- På höger sida har vi Trondheim, översatte Viktor. Vi är gott på väg nu som vi rest över halva Norge, vi lär vara framme vid Nord Polen imorgon. Normalt sett kan man inte resa med Luftballong i snöoväder, eller i den starka vinden som är nu, men den Magiska Kompassen ser till att det sker. Fråga mig inte hur men det fungerar! fortsatte han innan han startade prata med Ruben igen på drakspråket.

Max hade kommit fram och flög bredvid och deltog i praten även han. Jultomten startade känna sig sömnig och slumrade till igen under den varma sköna fällen. Han drömde om allt som skett i ett saligt virrvarr där till och med Luftballongen klarade göra loopen. Apan kastade bananer på honom och små påsar flög i luften.

Jultomten vaknade med ett ryck från sin sömn och trodde inte sina ögon. En syn han länge längtat efter att få se. Där var ju äntligen...










No comments:

Post a Comment