Translate

Saturday, December 17, 2011

Åsa's Julkalender 2011, Lucka 17

... en klart lysande stjärna, Betlehems stjärna for det genom huvudet på Jultomten. Den glänste stort och skilde sig från dom andra stjärnorna på himlen. Spontant började han nynna på sången 'Betlehems stjärna' skriven av Tegner. Nissen startade sjunga med ljus klar röst:

"Gläns över sjö och strand, stjärna ur fjärran, du som i Österland tändes av Herran. Stjärnan från Betlehem leder ej bort men hem. Barnen och herdarna följa dig gärna, strålande stjärna, strålande stjärna."

Viktor, Max och Ruben hade flugit nära korgen och Viktor tog till orda:
- Efter denna avstickare skall vi starta flyga nord, vi behöver bara... han tystnade när apan tjattrade på som bara det. När den tystnade fortsatte Viktor:
- Vi behöver besöka ett ställe till för att kunna resa till Nordpolen. Viktor tystnade.

Nu var alla tysta, till och med apan och en spänd förväntan bara fanns där i luften. Jultomten visste inte varför han kände det så, bara att något var på gång som fick honom att känna såhär. Det var nästan som att det kröp i kroppen på honom, vad det än var tänkte han så ville han veta snart.

Ett surrande ljud startade komma från Jultomten's ena ficka. Den Magiska kompassen hade satt igång och tydligen hade den ett budskap till dom. Det var tecken som Jultomten inte sett innan eller kände igen.

Max tittade uppmärksamt på den, han verkade känna igen vad det var. Mycket riktigt, han hade lärt sig just dessa tecknen på Irland berättade han via Viktor. Max blev ivrigare och ivrigare, hade han inte flygit hade han hoppat av glädje, tänkte Jultomten.

- Enligt Den Magiska Kompassen ska vi resa till Atlantis, berättade Viktor. Det strides om var den låg, men några menar den ligger i närheten av södra Italien. Oansett, vi reser nu! sa han innan han själv och dom andra drakarna störtdök.

I nästa sekund störtdök även Luftballongen och landade på en strand. Var dom var visste inte Jultomten, men snart kom det delfiner simmande mot stranden. Viktor kom och försäkrade om att detta var det enda transportsättet nu. Delfinerna skulle ta dom med sig, visa vägen och ge dom nyttig information på resan mot Nordpolen förklarade han.

Det var bara att hiva sig i vattnet och ta tag i en delfin-fena för att komma sig vidare. När dom gjort det startade delfinerna simma och fort gick det.  Jultomten visste inte längre om han var vaken eller om han drömde. Allt var bara så drömlikt, men så mycket som hänt i det sista gjorde att han bara accepterade det.

Längre fram i horisonten kunde man nu se...










No comments:

Post a Comment