Translate

Tuesday, December 6, 2011

Åsa's Julkalender 2011, Lucka 6

Lucka 6


... apan startade tjattra som besatt. Vad är det nu då? tänkte han när han yrvaket satte sig upp på solstolen. Tjattret ökade i styrka och Jultomten gnuggade sig i ögonen nu som solen lyste på honom. Apan hoppade upp och ned och drakarna undrade dom också vad som skedde?

Då fick de höra det där surrande ljudet igjen och det kom från Den Magiska Kompassen. På något vis hade den blivit aktiverad och vibrerade lätt i ena fickan till Jultomten, som försiktigt tog upp den. Det lyste mot Nord, ja där Nord är på en kompass och en del märkliga tecken startade visas om varandra på den.

Jultomten fick snabbt fram sin karta som visade liknande tecken där skattkistan var markerad. Tydligen var det bråttom att hitta den eftersom Den Magiska Kompassen aktiverades, men hur tänkte Jultomten förbryllat?

Ruben startade ivrigt att prata med Viktor som förklarade att nu var det bråttom, för det skulle bli svårt gräva fram skatten om de inte satte igång snart. Max blandade sig i samtalet och Viktor sa högt:
- Följ Max! Han är super bra på att navigera och Ruben är bra på att hitta när vi närmar oss.

De startade följa efter Max som såg på Den Magiska kompassen med jämna mellanrum, och startade nästan småspringa, så mycket lyste det. Med ens bråstoppade han och Ruben tog ledningen. De tittade på kartan och efter en stund stannade Ruben och startade gräva. Det gick fort med!

Högen med sand växte bredvid Ruben som grävde allt djupare ned i sanden. Igen startade apan tjattra när dom hörde att Ruben dunkade på något hårt, han hade hittat skattkistan! Nu hade Den Magiska Kompassen slutat vibrera och lysa.

Tillsammans fick dom upp skattkistan på stranden och tittade med stora ögon på den.
- Men, sa Viktor, den har ju lås på sig och vi har inte nån nyckel...

Allas blickar vändes nu mot Jultomten som harklade sig, vad skulle dom göra nu? Plötsligt kom apan som varit borta en stund springande med Jultomtens Tomtemössa som den tjattrande sträckte fram.
Förvånat tog Jultomten emot den. Vad skulle han med mössan till nu?

- Har du nåt i den hemliga fickan? kom det från Viktor. Var det inte i en sådan kartan låg? fortsatte han.

Jultomten förstod att Viktor var den smarta draken som pratade med människor och fick alla till att göra det dom var bäst på, så han startade treva efter fickan. Mycket riktigt det låg en nyckel där som han inte kännt innan. Men där låg även...

No comments:

Post a Comment