Translate

Sunday, December 18, 2011

Åsa's Julkalender 2011, Lucka 18

... något som tornade upp sig. Det blev större och större ju närmare dom kom. Delfinerna simmade fort och utstötte små läten med jämna mellanrum. Dom pratar med varandra tänkte Jultomten och fick nu se att dom närmade sig en ö med ett stort tempel.

Delfinerna saktade ned tempot och simmade fram till en brygga där Jultomten och Nissen klättrade upp via en stege. Jultomten och Nissen undrade såklart vad dom skulle göra där. Drakarna kom flygande och Viktor berättade att dom nu väntade på att bli välkomnade.

Plötsligt var dom inte ensamma på ön, det kom människor och djur strömmande fram från flera håll, några från själva templet. Till och med en vit häst med gyllene vingar kom fram. Både Jultomten och Nissen kunde inte ta bort sina ögon från den vackra hästen som lättade sina vingar och flög fram till dom.

- Välkommen till Atlantis, sa Pegasus. Vi förstår att ni är ute på ett mycket speciellt uppdrag med att rädda julen och har väntat er. Sanningen är den att vi önskar att bidra från Atlantis med äkta julglädje och vi har valt er. Ni reser runt hela världen som julens budbringare och skall nu sprida detta viktiga budskap till alla barn, våran framtid.

På uppmaning från Pegasus satte sig Jultomten och Nissen på dess rygg och blev flugna upp till templet där dom blev bjudna in. Det var ett vackert tempel med stora rum, valv och gnistrande kristaller. Levande ljus brann på olika ställen och fick kristallerna att glittra, några i regnbågens alla färger. Vacker musik omslöt dom och gjorde stämningen ännu mera magisk.

Jultomten och Nissen blev visade in i ett rum längre in i templet där dom fick lägga sig på var sin bänk. Pegasus var med in och berättade historier från Atlantis till dom och bad dom bara slappna av så skulle den berätta hur julglädjen skulle spridas vidare via dom.

Jultomten kände sig med ens trött och såg att även Nissen gäspade snabbt. Pegasus röst var sövande och Jultomten blev dåsig medan han lyssnade, var som han fylldes på med energi men ändå blev sömnig. Han fick se att det kom in två kvinnor i klänningar i rummet som bar på några små påsar.  Dom öppnade en påse och Pegasus förklarade att dom skulle använda bland annat detta för att sprida julglädjen.

Ett pulver spreds ut i luften som gjorde att allt bara skimrade som av blinkande, glittrande snöstjärnor, mer minns inte Jultomten innan...

No comments:

Post a Comment