Translate

Saturday, December 3, 2011

Åsa's Julkalender 2011, Lucka 3

Lucka 3


... tre små drakar komma gående ut mellan palmerna mot stranden där Jultomten var. Dom gick och pratade ivrigt ett djurspråk Jultomten inte kände til. Det var tydligt att drakarna diskuterade något och var så inne i det att det tog en stund innan dom märkte att dom inte var ensamma på den annars så övergivna stranden. Det var först då apan sprang mot dom att dom tystnade och stirrade på den och på Jultomten.

Efter bara en liten stund kom den ena draken fram som verkade leda dom andra och sa försiktigt: - Hola!
- Hej, svarade Jultomten lika försiktigt, vem är du? Det är inte varje dag man möter drakar så vad säger man tänkte han men avbröts i sina funderingar av att draken presenterade sig.

- Välkommen till Gran Canaria! Jag heter Viktor, sa den och pekade på sina kamrater, och där är Max och Ruben. Som du hör kan jag prata med människor, det kan inte dom andra två, men dom är bra på andra saker. Max är bra på att bygga saker som båtar, du kan se en båt längre ned på stranden, sa han och pekade med nosen mot en trädbåt gjord av palmer. Han är även bra på att navigera, se till att vi hittar fram dit vi skall.

Jultomten vinkade mot Max eftersom han inte visste vad göra eller säga och Viktor fortsatte:
- Ruben är bra på att hitta försvunna saker och jätteduktig på att gräva fram saker från snö, sand och från havets botten. Han är även bra på att spruta eld som gör att vi kan tända en brasa när vi behöver det.

Viktor tystnade eftersom Ruben nös och en liten eldsflamma pös ut genom hans näsa. Viktor ursäktade sin kamrat med att han var lite förkyld, och förklarade att de var eldsprutande alla tre när det behövdes.

Jultomten drog åter igen fingrarna genom skägget. Detta var mycket att ta in denna märkliga dag. Men vänta! Hm, tänkte han, hitta nåt eller nån att gräva med stod det på kartan. Han visade kartan för Viktor och förklarade allt det han visste själv. Kanske Ruben kunde hjälpa till med detta? tänkte han högt. Viktor svarade att det kunde han men var bara ett litet problem, det skulle bli högvatten och han var osäker på om de hann fram i tid.

Jultomten blev plötsligt bländad av ett ljus som kom glittrande i hans ansikte och fick se.....




No comments:

Post a Comment