Translate

Tuesday, December 20, 2011

Åsa's Julkalender 2011, Lucka 20

... en flock med isbjörnar. Han såg dom på avstånd men kände ändå glädjen över att dom var på rätt väg och snart skulle vara hemma. Eftersom dom flög i en luftballong och inte i ett flygplan kunde dom komma nära utan att skrämma isbjörnarna.

Jultomten fick se att alla tre drakar flög bort till flocken där dom startade prata med några isbjörnar. Efter bara en liten stund kom dom tillbaka och Viktor sa att dom var önskade välkomna att landa. Det var ändå tid för att sträcka på benen, toapaus och få i sig något att äta så dom passade på.

Nissen satt med stora ögon och tittade på de stora vita djuren som blev större och större ju närmare dom kom. Han kände till ett par isbjörnar hemma på Nord Polen som brukade hjälpa Jultomten med att gå ärenden, hämta och lämna post. Dom var bra på att gå på den hala isen och på att simma.

Eftersom isbjörnar är nyfikna och smarta djur var det några som blev nyfiken på luftballongen. Det nosades och tittades på överallt nästan. En unghanne startade dra i själva ballongen se hur långt den sträckte. I sin iver i leken bet han hål på ballongen uppe vid toppen.

Efter att ha undersökt hålet kom Jultomten fram till att luftballongen inte längre gick att flyga med, luften skulle inte stanna kvar i ballongen. Hur skulle det gå nu? Jultomten blev helt förtvivlad.

- Hur skall vi nu komma hem? undrade han oroligt. Vi är ju så nära, vi är på Island nu men ännu är vi inte framme. Jag vet ju att det inte var meningen av isbjörns hannen, men ändå, vi är inte framme.

Viktor kom snabbt fram till Jultomten och frågade:
- Vad om den magiska säcken kan hjälpa oss med en släde? Eller material som Max kan bygga en släde av så får isbjörnarna hjälpa till att dra.

Eftersom det startat snöa hade korgen och dess innehåll hunnit täckas av snö, Ruben var snabb när han grävde i snön och hittade den magiska säcken. Så ställde sig Jultomten och önkade sig något av hela sitt hjärta och fram kom två långa medar att fästa under korgen, även remmar till att sela isbjörnarna med så dom kunde dra korgen.

Några isbjörnar belv selade och korgen med medarna under sig blev fäst så isbjörnarna kunde dra den. Jultomten, Nissen och apan satte sig i korgen och åkte som på släde bak springande isbjörnar. När det gått en stund kom dom till isens slut. Men vad skulle dom göra nu? Det är långt till Nord Polen från Island, suckade Jultomten.

Viktor blev ivrig och sa att han visste vad dom skulle göra nu. Självklart skulle Ruben...






No comments:

Post a Comment