Translate

Monday, December 5, 2011

Åsa's Julkalender 2011, Lucka 5

Lucka 5


... något som kom flytande ute på havet. Flera saker låg och guppade i vattnet och följde med de stora vågorna in mot stranden. Det såg nästan ut som det varit ett skeppsbrott eftersom det var många saker som låg och flöt i vattnet, men inget skepp eller båt fanns att se.

Desto närmare det kom såg man att det var olika brädor och nåt stort som kom mot stranden. Apan hoppade upp och ned ivrigt tjattrande och Ruben gick fram till den och dom startade prata med varandra. Eftersom drakar mästrar alla fyra grundelement så kan dom prata med små apor, tänkte Jultomten och startade studera kartan han fått i sin hand.

Några timmar senare hade de nya vännerna lyckats att hämta upp allt som kom med vågorna. Det var brädor, en stort segel och en konstig sak som såg ut som man kunde och skulle sätta eld på. Ja, nästan som en fotogenstyrd liten ugn. Jultomten kände igen den men kom inte på vad det var.

- Jultomten! Jultomten! En ropande ivrig röst hördes komma ut från palmerna och alla vände sig dit.

Fram kom en liten Nisse bärande två stora korgar. En av Jultomtens medhjälpare som blivit med på semestern för att kunna passa upp, men även lära sig det som var viktigt att kunna inför det stora julklapps- utdelandet.

- Matdags! Jag har ordnat från All-inclusive maten, sa han stolt och satte ifrån sig bägge korgarna nära solstolen till Jultomten. Där stod det även bord som han startade duka upp läckerheter på. Den ena korgen innehöll en kylbag där det tydligen fanns kalla drycker, vatten, lite glass och några slush.

- Men skynda er innan maten blir kall och glassen smälter! förmanade Nissen och snart åt och drack dom av det som bjöds.

Efter maten blev de eniga om att ta en siesta som man gör på Gran Canaria mitt på dagen då det är som varmast. Jultomten la sig ned på solstolen och i det han startade slumra hörde han ett märkligt surrande ljud och tittade upp. Han såg inget speciellt och la sig tillrätta och somnade tvärt. Plötsligt vaknade han av att...

No comments:

Post a Comment