Translate

Thursday, December 15, 2011

Åsa's Julkalender 2011, Lucka 15

... ett litet fickur.

Den hade timvisare, minutvisare och sekundvisare och man kunde skruva upp den under talet 6. Ett riktigt gammalt Mormorsur tänkte han, det passar verkligen till gumman Lucia som tar hand om sitt barnbarn.

Konstigt nog fungerade den utan att han behövde dra upp den eller ställa visarna. Jultomten stod med den i handen och tänkte att det mest dyrbara du kan ge en annan person, den största gåvan är ju din tid. Klockan ville symbolisera tiden innan, tiden dom var där och tiden efter. Den visar även till att tid kommer, den går inte.

Gumman Lucia och Agata stod för att vinka av dom så Jultomten klättrade ur korgen, gick fram till dom och överräckte gåvan. Ännu en gång fick gumman Lucia tårar i ögonen, tackade av hela sitt hjärta och sa att hon sett en liknande som barn hennes Morfar ägt. Då blinkade apan med ena ögat och hoppade upp och ned av glädje.

En stund senare satte resan igång till Nord Polen med en svindlande fart och dom var raskt högt uppe i luften flygande under en gnistrande stjärnhimmel. Jultomten kände nu lite stress, han måste hinna i tid för att förbereda det sista innan han drog med renarna för att del ut julklappar. Men vad om hans renar inte väntade honom framme på Nord Polen? Brevet hade sagt att dom behövdes för ett uppdrag...

Även fast Jultomten visste det var onödigt att bekymra sig så gjorde han det iallafall. Längre hann han inte i sina funderingar innan Nissen startade fråga honom om detta med julklappsutdelningar. Det var ju första gången han var med för att lära sig, så han ville veta hur det går till. Jultomten förklarade det for honom.

- Vårt annorlunda Luciafirande liknar hur det går till, sa Jultomten, men där har vi renarna som flyger oss istället. Vi delar ut gåvor till barnen, fortsatte han och förklarade även några hemligheter hur det går till.

Nissen sa att då hade han fått varit Jultomte han också nu i Luciatåget och dom skrattade alla åt hans roliga kommentarer till det som skett. Han var allt en bra Nisse tänkte Jultomten som lärde sig fort så detta kommer gå utomordentligt bra, sa han helnöjd.

Så fortsatte resan i några dygn, dom landade för toabesök och annars styrde dom kursen norröver med hjälp av Den Magiska Kompassen, Max navigerade i tillägg efter stjärnorna. Allt flöt på ända tills apan en afton startade tjattra som besatt och pekade mot....

No comments:

Post a Comment