Translate

Thursday, December 10, 2015

LUCKA 10 – 2015:


Till Plontus-distriktet:
Så ni fick tag på den springande Rudolf med röda mulen till slut. Jultomten är på en säker plats, det går ingen nöd på honom. Det kommer det heller inte att göra om ni följer våra instruktioner. Denna gång önskar vi at ni skall lämna tillbaka Jultomtens luva där ni fann renen springande runt biodlingen, det var där vi fann honom i alla fall. Ingen får veta om detta, kom själva så går allt bra. Det vill säga, ingen övervakning får ske. När det är gjort kommer nästa ledtråd på var Jultomten befinner sig. Vi håller ögonen på er!
Med vänlig hälsning:
Broxisarnas polis distrikt

Det uppstod en tystnad efter att dom läst igenom brevet några gånger. Efter bara en liten stund sa Entroms:

- Så konstigt att dom inte önskar något mer än att få Jultomtens luva returnerad samtidigt som dom hotar oss. Men dom säger inte vad som kommer ske om vi inte gör som dom säger? Vad är dom ute efter egentligen?

Kapten Zeta Blackstroms var enig med sin kollega, det var något som inte stämde här.

- Detta låter verkligen inte som något som Bronkiolus, ledaren av Broxisarna, skulle gått med på eller ha något att göra med, sa Kaptenen och fortsatte med; 

- Nog för att vi haft våra diskussioner och menat olika om hur vi skall lösa en del saker, men detta måste vara… han stannade upp och suckade innan han fortsatte, detta är bara för märkligt.

Deras chef Hanska Muski hade fattat misstanke på en gång och försökt nå Bronkiolus för en bekräftelse. Det var viktigt att få avklarat situationen och ifall det inte var själva Broxisarnas polisdistrikt, men några som velat utge sig för att vara dom.

- Är det så är det dags att samarbeta om denna sak, sa Kapten Zeta Blackstroms att Hanska Muski informerat honom om.

Fru Prina Blackstroms knackade försiktigt på dörren och kom in med en bricka med rykande varm choklad och några honungsmuffins.

- Jag tänkte ni behövde lite påfyll, och eftersom Stroffi önskade varm choklad så passade jag på att göra till er med, sa hon omtänksamt. Det är inte socker i chokladen men honung, fortsatte hon. 

- Honungen gör så att vi håller förkylningar och annat borta, sa hon och log.

Prina satte ned brickan på bordet en bit ifrån dom, gick ut och stängde dörren försiktigt. I tillägg hade hon lagt en generös bit leverpastej på ett fat till Entroms för att även han skulle få något att fylla på energin med. 

Entroms viftade kraftigt med svansen och råkade putta ned en soffkudde i bara farten.

- Jag och min svans, suckade Entroms, den ställer då till det för mig ibland, men tur det inte var den varma chokladen jag hällde ut!

Efter att dom ätit och druckit drog dom gemensamt tillbaka till bageriet och bak-rummet där Jultomtens luva var gömd i ett kassaskåp. Väl där ringde Kaptenen upp Hanska Muski för att uppdatera honom om det som nu skett, att dom funnit nästa ledtråd.

Hanska Muski svarade omgående på anropet, lyssnade och svarade med…

(Fortsättning följer i lucka 11, häng med!)

No comments:

Post a Comment