Translate

Monday, December 7, 2015

LUCKA 7 – 2015:


Till Plontus-distriktet:
Vi har länge förstått att ni konspirerar med Jultomten, därför lämnar vi denna instruktion i hans luva. Våra misstankar väcktes när Kapten Zeta Blackstroms föreslog en sammanslagning av våra polisdistrikt. Det väckte många frågor som varför övervakas honungsplaneten? Varför är honungsvapen-receptet så hemligt? Det verkar som att ni skall göra allt för att utrota oss och Broxisarnas polisdistrikt för att själva ta över makten i universum då honungsplaneten är i erat distrikt. En ledtråd på var Jultomten befinner sig väntar på en av dom viktigaste platserna på Plontus planeten.
Med vänlig hälsning:
Broxisarnas polis distrikt

Entroms höll på att sätta den goda pajen i vrångstrupen när han hörde vad Kapten Zeta Blackstroms läste upp. Det uppstod en lång tystnad när orden som blev uppläst fick sjunka in. Detta var starka ord och poliserna på bak rummet gav varandra tysta blickar. 

Till slut utbrast en av poliserna:
- Utrota våra kollegor? Ta över makten? Konspirerar med Jultomten? Är detta ett dåligt skämt? Jag gick förbi  skolgården i lunchrasten, detta kan omöjligt vara något som en av eleverna gjort, eller?

Det blev tyst igen till Entroms tog till ordet och sa att trots allt hade det varit två inbrott. Bagare Olof blivit överfallen och Postmästaren Per hade sett just Broxisarna fly därifrån. En av dom hade ju hängt upp julstjärnan till och med på Postkontor skylten pluss lämnat brevet på ena kassan, så där försvann den teorin genast suckade Entroms.

Kapten Zeta Blackstroms tog befälet och organiserade poliserna i grupper. Några skulle genast flyga och kontrollera Honungs-planeten, några skulle hålla vakt runt Postkontoret. 

- Ni får starta en utredning på viktiga platser på Plontus-planeten, sa Kaptenen och pekade ut några ansvariga som genast satte igång att utreda.

- Du stannar här Entroms, sa Kapten Zeta Blackstroms, du jobbade i natt och stått på nu på förmiddagen, så ät lunchen i lugn och ro och passa på att dra hem och vila efter det. Nu är läget under kontroll, skulle det vara något så kontaktar jag dig. Tack så långt, sa Kaptenen och kliade Entroms bakom örat som suckade och tackade sin kompanjon.

De närmaste dagarna var allt som vanligt förutom att det var vakter kring Postkontoret och Bageriet där det kom och gick poliser från samlingsrummet hela tiden. Entroms blev satt att vara vakthund några gånger, men som regel var han på sina vanliga spaningsuppdrag i rymden.

Efter en spanings-runda flög har rätt till bageriet där Kapten Zeta Blackstroms väntade med läckra pepparkaksbollar med honung framför sig på bordet.

- Jag sparade några speciellt till dig, sa bagare Olof. Du är ju redan snäll, men tänk om vi hade kunnat sända en specialsändning med pepparkakor till Broxisarnas distrikt så att dom blev snällare och startar samarbeta igen?

Både Entroms och Kaptenen höll med om detta, om det ändå hade varit så enkelt sa dom i kör. Efter att ha jobbat ihop i flera år tänkte dom verkligen lika dessa kompanjoner, men att dom skulle få uppleva något sådant här, påhopp av sina kollegor från ett annat distrikt det var svårt att förstå sig på. 

Undrar vad det handlar om egentligen? mumlade Entroms lite tyst för sig själv.

Fortsatt letade dom i utredningsgruppen efter var nästa instruktion befann sig. Dom hade varit ute och letat på många som dom tyckte, viktiga platser på Plontus-planeten men inte kommit fram till något.

- Vad om det är bara några få i Broxisarnas polis distrikt som bråkar, men att det inte har med hela poliskåren där att göra? sa Entroms.

- Våran chef Hanska Muski har inte fått tag på deras Ledare, så vi har inte fått bekräftat eller avkräftat detta, sa Kaptenen nu allvarligt. Det gör det lite svårt för oss att agera, men vi sätter in våra resurser på att vakta och leta efter nästa instruktion tills vi eventuellt får andra besked av ledningen därifrån.

Det knastrade till i bollen på Entroms vänstra öra, han svarade och fick höra…

(Fortsättning följer i lucka 8, häng med!)


No comments:

Post a Comment