Translate

Sunday, December 20, 2015

LUCKA 20 – 2015:



… snöade det på Plontus planeten. Allt var så stilla och fredligt och det såg ut som från ett äkta julkort när dom gått ur rymdskeppet och startat gå till bak-rummet på bageriet.

Ljusstakar sken upp i fönstren och det kom vita snöflingor dalande ned från skyn där dom gick. Julhandeln var i full gång och det var köer i en del affärer av folk som handlade julklappar, godis, mat och vad dom nu handlade.

- Tänk att det snart är julafton, sa Entroms, vi får inte glömma bort det i allt. Imorgon är det julfest och det lite försenade luciafirandet med min flyguppvisning.

- Det påminner mig om att kommunen ansökt om tillstånd för att skjuta upp raketer och ha sitt årliga fyrverkeri under julfesten, sa Kapten Zeta Blackstroms. Naturligtvis skall vi ha det så jag får bara få stämplat papperet att det är godkänt och faxa över.

På bageriets bak-rum väntade bland annat hundförare Emil och dom andra poliserna på sista nytt. Kaptenen informerade och delade in poliserna i olika grupper.

En grupp skulle söka information om Lekinia och Trobiana. En grupp skulle söka information om Virola och Briktora. Hundföraren Emil skulle fortsätta söka med hundarna efter spår på var dom kunde gömma sig. Några skulle vakta utanför Postkontoret, och andra vakta runt Bageriet.

- Har alla klart för sig vad dom skall göra nu? frågade Kaptenen innan han avslutade informationsmötet och alla poliserna svarade ja.

- Kom ihåg, våran mission är att lösa alla konflikter utan våld, och nu är det extra viktigt att finna dessa exkluderade poliser och höra vad dom har att säga. Trots allt är Jultomten kidnappad och vi måste komma fram till en fredlig lösning.

- Kom även ihåg, sa Entroms, att Broxisarna kan flyga, så det är viktigt att inte överse något. Var rädda om varandra där ute, la han till innan mötet avslutades.

Eftersom det redan var kväll drog Entroms och Kaptenen hem. Entroms skulle sova inför sin nattliga runda och Kaptenen skulle hem till sin familj.

Det var lugnt i rymden och poliserna gjorde sina utredningar och byttes av i skift. Efter att ha sovit och ätit drog Entroms på sin nattliga runda och han hade inget att rapportera från den.

Stjärnorna glittrade så vackert från himlen och snön gnistrade där den låg så vit och fin som ett täcke över världen. Nu snöade det inte längre och soluppgången var vacker med rosa skyar på isblå himmel.

- Entroms! hördes en kvinnostämma ropa när han närmade sig bageriet. Vänta!

Det var lärarinnan Ingrid som var på väg till skolan som kom emot honom. Han väntade och tänkte att hon vill säkert prata om kvällens flyguppvisning, som jag alltid har till Luciafirandet och julfesten.

- Vi gör väll som vanligt? frågade Ingrid när hon kom fram till honom. Du låter Lucian, som i år är Alicia, få flyga med dig och sprida ljus över firandet. Det har blivit en fin tradition och jag vet att Alicia önskar det med.

- Ja självklart! sa Entroms uppriktigt. Vi gör som vanligt, och när vi är färdiga startar fyrverkeriet som kvällens höjdpunkt.

- Jättetack Entroms, sa Ingrid och kliade honom bakom öronen och han suckade nöjd. 

- Nu måste jag skynda tillbaka till skolan. Vi skall ha informationstema idag om bi, hur viktigt det är för hela planeten och jag skall strax möta biodlare Thomas som kommer och håller föredrag.

Dom tog avsked och gick åt varsitt håll. När Entroms fick se hjärtat i snön framför sig kom han på att…

(Fortsättning följer i lucka 21, häng med!)

No comments:

Post a Comment